banner564

Katliam

Direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü karşı şeride geçti; çakıl yüklü kamyon, salon aracın üzerine devrilince karı-koca ezilerek can verdi

Katliam
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Geçimini balıkçılık yaparak sağlayan ve aslen Suriyeli olan 55 yaşındaki Kaleil Bdwan ile 56 yaşındaki Kıbrıslı eşi Emine Bdwan dün öğleden sonra akıllara durgunluk veren bir kazasında hayatını kaybetti. Talihsiz çift; Yenierenköy’den, Balıkesir’deki evlerine giderken, Ercan-İskele Anayolunda çakıl yüklü kamyonun üzerlerine devrilmesi sonucu ezilen araç içinde feci şekilde can verdi.
 “Kaza değil, katliam” dedirten olay görenleri hayrete düşürürken, kaza yerine giden Suriyeli çiftin kızları ve oğulları fenalık geçirdi. Talihsiz çiftin cesetleri ise ezilen aracın içerisinden dozer ve kepçe yardımıyla çıkarıldı. Direksiyon hâkimiyetini kaybedip karşı şeride geçen ve 2 kişinin ölümünden sorumlu tutulan kamyon şoförü Ramazan Tomruk hastaneye kaldırıldı.

Araç parça parça oldu
 Ercan-İskele Anayolunda Hansoy isimli petrol istasyonu önünde saat 17.00 sıralarında meydana gelen feci kaza şu şekilde gerçekleşti: Yönetimindeki NF 302 plakalı çakıl yüklü kamyon ile Ercan’dan İskele Anayoluna doğru seyreden Ramazan Tomruk, önünde seyretmekte olan aracın sola dönüşe geçmesi nedeniyle ani bir şekilde direksiyonu sağ tarafa kırdı. Ani manevra yapan sürücü, kamyonun direksiyon hâkimiyetini kaydetti. Direksiyon hâkimiyeti kaybedilen kamyon, karşı şeritten gelen Kaleil Bdwan yönetimindeki FM 897 plakalı aracın üzerine devrildi. 
Çakıl yüklü kamyon, altına aldığı FM 897 plakalı araçla sürüklenerek yol kenarında durabildi. Ağır tonajlı kamyonun altında kalan salon araç parçalanırken,  araçta bulunan 55 yaşındaki Kaleil Bdwan ile 56 yaşındaki Emine Bdwan olay yerinde yaşamını yitirdi. Hurdaya dönen ve tamamen ezilen aracın içerisinde yaşamını yitiren talihsiz çiftin cesetlerini çıkarmak için ekipler 1 saat uğraş verdi. Kamyon araç,  iş makineleri ile salon aracın üzerinden kaldırılırken, itfaiye ekipleri tarafından çıkarılan cesetler Gazimağusa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çocukları sinir krizi geçirdi
Bu arada ola yerine gelen talihsiz çiftin kızı ve oğlu aracın durumunu görünce sinir krizi geçirdi. Çocukları “annem, babam nerede” diye feryat etti. Çevredeki vatandaşlar çiftin kızı ile oğlunu sakinleştirmeye çalıştı.
Olay yerinde bulunan görgü tanıkları da kazanın şokunu uzun süre yaşadı. Diyalog muhabirine konuşan bir görgü tanığı, “Büyük bir ses ile irkildim, kamyonun yol içerisinde devrili olduğunu gördüm. Aracı önce fark etmedim. Kamyon sürücüsünü araçtan çıkardık, daha sonra altındaki aracı fark ettik. Araba içerisinde hiçbir yaşam belirtisi yoktu, çok yazık” şeklinde konuştu.

Burada bir yaşam kurmuştu
Kazada yaşamını yitiren Kaleil Bdwan, 15 yıl önce Suriye’den ülkemize gelerek, kazada yaşamını yitiren Topçuköy’lü Emine  ile evlenmiş ve bu evliliğinden 3 kız 1 erkek olmak üzere 4 evlat sahibi olmuştu. Balıkçılıkla uğraşan Bdwan’ın, polisin de tercümanlığını yaptığı öğrenildi. Yenierenköy’de yaşayan herkes tarafından çok sevilen çiftin ölümü bölgede de büyük üzüntü yarattı. 

Kamyon sürücüsü gözaltında 
Talihsiz bir kaza sonucu yaşamını yitiren Kaleil Bdwan ile Emine Bdwan çiftinin yapılacak otopsinin ardından toprağa verileceği öğrenildi. Polisin kaza ile ilgili soruşturması sürerken, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kamyon şoförü Tomruk’un gözaltında tutulduğu belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474