banner564

Kemanın akordu bozuldu!

Öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan müzik Profesörü Memduh Özdemir hakkında aynı okuldan 5 şikâyet daha geldi 

Kemanın akordu bozuldu!
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Müzik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Memduh Özdemir hakkındaki soruşturma devam ediyor. 
L.Ö. isimli kız öğrenciye tacizde bulunduğu gerekçesiyle 3 gündür tutuklu olan zanlı ile ilgili şikâyetler de arttı.  Aynı okuldaki 5 kız öğrencinin daha zanlıdan şikâyetçi olduğu belirtildi.
Zanlı dün ek süre talebi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılırken, soruşturmayı yapan polis, zanlının bölüm başkanı olduğuna dikkat çekerek, birçok öğrencinin, ders notlarını ve okuldaki geleceğini düşünerek ifade vermekten çekindiğini de mahkemeye aktardı.
Savunma avukatı ise tüm suçlamaları reddererek, müvekkilinin bölüm başkanı olmasını hazmedemeyen bir yardımcı doçentin müvekkiline komplo kurduğunu ve şikâyetçi konumunda bulunan 6 öğrenciyi bizzat yönlendirdiğini ileri sürdü.

Bacaklarını okşadı, yanaklarından öptü
Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis memuru Arif Toroslu, zanlının 11 Nisan 2019 tarihinde, bölüm başkanı olarak görev yaptığı bölümde, ofisi içerisinde, kendisine yardımcı olmak amacı ile yanına giden L.Ö. isimli kız öğrenciyi, omuz ve bacaklarını okşayıp, yanaklarından öpüp ve dudaklarından öpmeye çalışarak cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. 
Zanlının, 12 Nisan 2018 tarihinde mahkemeye çıkarıldığını ve hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini hatırlatan Toroslu, bu süre zarfında aynı bölümde öğrenim gören kız öğrencilerin, zanlı hakkında, kendilerine cinsel saldırıda bulunduğu yönünde şikâyette bulunduğunu ifade etti.

Odasından ağlayarak çıktı
Soruşturmanın sürdüğünü belirten ve zanlının serbest kalması halinde tanıklara etki edebileceğini ifade eden Toroslu, özellikle zanlının bölüm başkanı olduğunu ve öğrencilerin okul hayatlarını da düşünerek ifade vermekten çekindiklerini vurguladı.
Toroslu, zanlının polis nezaretinde tutuklu kalmasını talep etti.

Önce erkek arkadaşına sonra annesine anlattı
Zanlı avukatının sorularını da yanıtlayan Toroslu, müşteki kız L.Ö.’nün, cinsel saldırının sonrasında ağlayarak ofisten çıktığını ve durumu ilk olarak erkek arkadaşı ile annesine aktardığını söyledi. Toroslu, ayrıca zanlının konu suçu okul ders saatleri dışında, okulda kimsenin bulunmadığı bir vakitte işlediğini de sözlerine ekledi. 

Savunmadan komplo iddiası
Zanlı avukatı ise tüm suçlamaları reddederek, müvekkilinin bölüm başkanı olmasını hazmedemeyen bir yardımcı doçentin komplo kurduğunu ve şikâyetçi 6 kızı yönlendirdiğini iddia etti.
Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlının 4 gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474