banner564

Karanlık günler kapıda

Elektrik Kurumu Genel Müdürü Ahmet Dargın, yakıt alamayacak duruma gelindiğini bildirdi

Karanlık günler kapıda
banner598

 Raif DOĞRU

  Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Genel Müdürü Ahmet Dargın, 25 milyon 765 bin liralık teşvik alacaklarının Maliye Bakanlığı tarafından vergi borcuna mahsup edilmesi nedeniyle kurumun daha sıkıntılı bir döneme girdiğini bildirdi.
  Şubat 2018’den beri teşvik ödemelerinin alınamadığını, ayrıca askerin tüketim bedelinin karşılanmadığını belirten Dargın, AKSA firmasına biriken borçların yanı sıra önümüzdeki günlerde yakıt alamayacaklarını ve üretimin durma noktasına geleceği uyarısında bulundu.
  KIB-TEK Genel Müdürü Ahmet Dargın, 12 Nisan tarihli bir mektup ile bağlı bulundukları Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Erkan Okandan’a gönderdiği mektupta şu görüşlere yer verdi:
  “Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu hali hazırda yürürlükte bulunan yasası gereği, ürettiği elektriği maliyetine en yakın fiyata satmak durumunda olduğu malumunuzdur. Yine malumunuz üzere üretim için tedarik edilen akaryakıt, sözleşme gereği peşin alınmaktadır. Hal böyle iken Şubat 2018 tarihinden beri teşvik ödemeleri ve Ağustos 2018 tarihinden beri de askerin tüketim bedeli tarafımıza ödenmemiş bulunmaktadır. Sırf bu nedenden ötürü AKSA Firması’na yapılan ödemeler için defalarca borçlanmaya gidilmiş ve kuruma finansal yük getirilmiştir. Ocak 2019 tarihinden itibaren ise Maliye Bakanlığı’ndan gerekli ödemeleri alamadığımız için AKSA Firması’na yapılan ödemelerde gecikmeler yaşanmış, gereksiz faizler ödenmek zorunda kalınmış ve bunun yanında tekrar borçlanma noktasına getirilmiş durumunda olmamız acı bir gerçektir. Bırakın AKSA Firması’na olan borcu ödemeyi önümüzdeki günlerde bu alacaklarımızı alamadığımız takdirde, yakıt alımlarında sıkıntılar yaşanacağı ve üretimin durma noktasına geleceği kaçınılmazdır. Hal böyle iken Maliye Bakanlığı’nın MLB. 0.00-801/05-19-E. 1113 sayı ve 11.04.2019 tarihli yazısı ile 25,765,273.18 TL’lik teşvik alacağımız Kurum vergi borcuna mahsup edilmiş ve kurumu daha zor duruma itmiş bulunmaktadır. Konunun önemine binaen ülke menfaatlerini göz önüne alarak gerekli girişimlerin yapılması ve önlemlerin alınmasını saygı ile arz ederim.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

ELHAMDULİLLAH, HALK ELEKTRİK FATURALARINI ÖDÜYOR PARA NEREYE GİDİYOR???
OTELLERİN TRİLYON BORCU VAR. ELEKTRİK KURUMU YÖNETİCİLERİ PARA MI KAÇIRIRYOR,SAVCILAR İŞ BAŞINA !

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473