banner564

Kendi yaptı kendi yıkacak

Dipkarpaz’da sit alanına izinsiz olarak büfe inşa eden Ahmet Akın’a yaklaşık 7 bin TL ceza verildi

Kendi yaptı kendi yıkacak
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Dipkarpaz’da Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı ilan edilen bölgeye Eski Eser ve Müzeler Dairesi’nden izinsiz olarak ahşap büfe yaptığı gerekçesiyle yargılanan Ahmet Akın, dün İskele Kaza Mahkemesi tarafından  6 bin 950 TL para cezasına mahkum edildi.
“Sit alanına izinsiz müdahalede bulunmak”, “Sahile izinsiz inşa ve müdahalede bulunma”, “Sit alanına izinsiz inşaat yapmak” ve “İzinsiz olarak ahşaptan büfe koymak” davalarından yargılanan anık Ahmet Akın hakkındaki kararı okuyan Yargıç Cenkay İnan, İddia Makamının sanık aleyhine getirdiği tüm davaları makul şüpheden ari olarak ıspatladığına bulgu yaparak sanığı suçlu bulup mahkum ettiğini açıkladı. 
İnan, sanığı 6 bin 950 TL para cezasına mahkum ederken, konu kaçak yapının da bir ay içerisinde yıkılmasına emir verdi.

Sanık ve babası isyan etti
Burhan Kalın isimli şahsın da benzer davası bulunduğunu ve Anayasa Mahkemesine havale edildiğini anımsatan sanık Ahmet Akın ile babası Fesih Akın, kendi davalarının da Anayasa Mahkemesi’ne havale edilmesi için müracaatta bulunduklarını ancak müracaatlarının reddedildiğini söyledi. 
Dipkarpaz Belediyesi ile sözleşme imzaladıklarını belirten Fesih Akın, sözleşmenin 1 Ocak 2014 ile  31 Aralık 2018 tarihlerini kapsadığını ifade etti. 
Anayasa Mahkemesi gündeminde benzer bir çok dava olduğunu ve konu davaların sürekli ertelendiğini öne süren Fesih Akın, kendi davalarına erteleme verilmediğini ve davalarını kabul etmek için zorlandıklarını iddia etti. 
Dipkarpaz Belediyesi ile yaptıkları sözleşmenin 2018 yılına kadar geçerli olduğunu anımsatan Akın, mağdur oldukları gerekçesi ile belediyeye dava açacaklarını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474