banner564

“Kendinizi ve bizi hatırlayın”

Hükümetin eğitim politikasını protesto eden AÖA öğrencileri, milletvekillerine renk renk el aynası bıraktı

“Kendinizi ve bizi hatırlayın”
banner598
Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) ve burada eğitim gören öğretmen adaylarının göz ardı edildiğini savunan bir grup öğrenci dün, Meclis önünde yaptığı eylemde “kendinizi ve bizi hatırlayın” diyerek milletvekillerine birer el aynası bıraktı.
Hükümetin yasaları, yürürlüğe koyduğu uygulamaları ve aldığı kararları gözden geçirmesini isteyen ve bunun için bir süredir eylem yapan AÖA öğrencileri, “Kurumunu Ezme Özele Yol Verme”, “AÖA’yı Kapattırmayız” ve “Bizi Hatırladınız mı?” gibi pankartlarla bu sabah Meclis önüne geldi.
Davul ve düdük eşliğinde hükümeti ve eğitim politikalarını protesto eden AÖA öğrencilerine bu güzergâhı kullanan bazı araç sürücüleri de kornalarıyla destek verdi.
Meclis önünde AÖA öğrencileri adına bir konuşma yapan Ayşe Alioğlu hükümetin Akademi’nin geleceği ve nitelikli öğretmen yetiştirilmesi konusunda kaygı veren kararlar aldığını savunarak, “Bizi gözden çıkarırcasına özel kurumlara ön izin vermek için çalışmanıza anlam veremiyoruz” dedi.
AÖA öğrencisi Hüseyin Toto ise kısa konuşmasında “Meclis’te koltukları ısıtanlar bizi tanımıyor” diyerek seçtikleri vekillere seslerini duyuramadıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından öğrenciler milletvekillerine ulaştırılması için renk renk el aynalarını Meclis’in kapısına bıraktı. Öğrenciler düdük ve davul eşliğinde Meclis önünden ayrılarak eylemi sonlandırdı. 

Berova: Öğrenciler provoke ediliyor
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) öğrencilerinin yaptığı eylemlerin, “mesnetsiz, asılsız ve bilinçli bir biçimde yanlış bilgilendirici haberlerden kaynaklandığını” belirterek, öğrencilere provokasyonlara kanmamaları çağrısı yaptı.
Berova, AÖA’yı önemsediklerini ifade ederek, öğrencilerle iletişime de her zaman açık ve hazır olduklarını bildirdi.

AÖA’ya 35 öğrenci alınacak
Özdemir Berova, AÖA’da eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşıldığına işaret ederek Bakanlık teknik ekipleriyle bir araya gelinerek, gelecek yıl için 20’si sınıf öğretmenliği, 15’i de okul öncesi eğitim olmak üzere toplam 35 öğrencinin AÖA’ye alınacağını, sınav tarihi ve duyurusunun ileriki günlerde Bakanlık tarafından yapılacağını da açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473