banner564

Keyfi çok vergisi yok!

KKTC genelinde ne kadar havuz olduğunu kimse bilmiyor

Keyfi çok vergisi yok!
banner598
Pelin YÜKSELAY
Kuraklığın hüküm sürdüğü ve halen birçok bölgede susuzluğun çekildiği bir ülke olmasına rağmen KKTC’de yüzme havuzlu villaların sayısındaki patlama dikkat çekiyor. Ancak; ülke genelinde ne kadar yüzme havuzunun bulunduğunu hiç kimse bilmiyor.
    Diyalog muhabiri konuyla ilgili  Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne, Tapu Dairesi’ne ve birçok belediyeye başvurarak herhangi bir kayıt olup olmadığını sordu. Ancak tümünden ‘kayıt tutulmuyor’ yanıtı geldi.
  Havuz konusunda uzman kuruluşlar da sadece ‘bakımını yaptıkları’ havuzlarla ilgili verebileceğini söyledi. Bir firma “yaklaşık 400 havuzun bakımını yapıyoruz. Bunun dışındakileri bilemeyiz”dedi.
   Bir başka firma ise 200 civarında havuzun bakımını yaptıklarını belirtirken, detay veremeyeceklerini söyledi.

Saydam: Vergi alınmıyor
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Vergi Dairesi Eski Müdürü Göksel Saydam, geçmiş yıllarda havuzlu konutlardan ek vergi alındığını, çünkü bunun artı değer olarak sayıldığını belirterek, 2006-2007 yıllarında bu karardan vazgeçildiğini söyledi.
     Saydam sözlerinin devamında havuz yapmanın maddi değerinin bir kenara bırakılması gerektiğini belirtirken ‘esas olarak bakılması gereken susuzluk sorunu ile boğuşan ülkemizde bu havuzların su hacmine etkisinin ne olduğudur’ dedi.
    Havuzlu evleri denetleyen merciinin belediyeler olduğunun da altını çizen Saydam, ülkedeki toplam havuz sayısının bir an önce ortaya çıkması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473