banner564

“Sendikalar halkı yanıltıyor”

Bakan Berova, 20 Milyon TL’lik pay doğrultusunda okullardaki alt yapı eksikliklerinin giderildiğini söyledi ve eğitime yönelik iddiaları cevapladı

“Sendikalar halkı yanıltıyor”
banner598
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, bu yıl okulların altyapı yatırımlarına 20 Milyon TL’lik bir pay ayrıldığını ve bu ayrılan pay doğrultusunda okullarda belirlenen eksikliklerin giderilmesine çalışıldığını vurguladı.
Berova, hazırlanan projelerin okullarda uygulamaya başlandığını, birçoğunda sona ulaşıldığını, bir kısmının ise halen devam ettiğini belirtirken, çalışmalar devam ederken de eğitimin aksamaması için gerekli tüm tedbirlerin okul yönetimi ve okul aile birlikleri ile ortak kararla şekillendiğini kaydetti. 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, yeni Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala gündemde olan konularla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Berova, “sendikaların çıkıp ‘eksikler var altyapı yok’ şeklinde açıklamalarda bulunduklarını bunu genel bir söylem haline getirdiklerini” kaydederken ”Basında görüyoruz, inşaatlarla ilgili resimler çıkıyor ama bunları yapanlar söz konusu okullara gidip okul aile birlikleri ile yada okul müdürleri veya okul yöneticileri ile görüşüp bu görüşleri aktaran bir yazı da maalesef paylaşmıyorlar” diyerek göreve geldikleri günden beri eğitim adına atılan adımların görülmek istenmediğini dile getirdi.

“Kalifiye bir ekiple bu işleri sürdürüyoruz”
Bakan Berova, bu yola çıkarken okulların eksik altyapılarını gidermek, halka hizmet etmek ve eğitime artı değerler katmak amacıyla yoğun çalışan kalifiye bir ekip kurduklarını ve bu işi sürdürdüklerini belirterek ”Göz boyamak isteseydik okullara yeni derslikler yerine badana boya yapar, bir sonraki döneme bırakırdık ama biz korkak değiliz yasalar çerçevesinde bu işe kalkıştık” dedi.

“Her yıl olduğu gibi bir karalama kampanyası…”
Çalışmaların bittiği okullar olduğunu ama kimsenin gidip de okul yönetimlerine, okul aile birliklerine ” bu okullarda neler oluyor?” diye sormadığını söyleyen Berova, her yıl olduğu gibi bir karalama kampanyası içinde birilerinin çıkıp açıkça riyakârlık yaptığını belirtti. 

“12 müdür, 42 tane de müdür muavini atanacak”
Yapılan altyapı yatırımları ile istatistiklere bakıldığı zaman, ilköğretime 40 civarında öğretmen alınacağının ama geçmiş yıllarda bu kadar yüksek rakamlarda öğretmen alımının görülmediğini söyleyen Berova, eksik olan kadrolara 12 Müdür, 42 tane de müdür muavini ataması yapılacağını açıkladı. Berova, “Geçmiş yıllarda böyle bir atama görülmedi. Hem altyapı, hem okul, hem de bakanlık içi kadrolarının eksiklerinin tamamlanması adına çok önemli adımlar atıldı” dedi.

“Okulların 18 Eylül’de açılması ortak kararla alındı”
Bakan Berova, okulların neden 15 Eylül değil de 18 Eylül’de açılacağının detaylarını da paylaştı. 
“Geçmiş akademik yıl yapıldığı zaman bu yıl ilköğretimin ders başı tarihi 15, ortaöğretimin de 18 Eylül olarak belirlendi. Teknik elemanlar çizelgeyi önüme getirdiklerinde 15 Eylül’ün Cuma gününe denk geldiğini gördüm. Bunu görünce keşke 18 yapılsaydı dedim ama bana geçmiş senelerde bu konunun sendika ile istişare edilerek kararlaştırıldığı cevabı verildi.

    Böylelikle okulların 15’inde açılması takvimi yürürlüğe girdi. Daha sonra nakillerle ilgili sendikanın da yaptığı bir çalışma vardı ve teknik elemanlarla sendikanın yaptığı toplantıda konunun gündeme geldiği bilgime getirildi. Bu bilgiyi bana İlköğretim Dairesi müdür vekili verdi. Sonrasında sendikanın da onayı ve imzası alınarak okulların açılış tarihi 18 Eylül olarak ortak kararla alındı” dedi.
    Bu durumda sendikanın eleştirilerinin yersiz olduğunu çünkü alınan kararda kendi yetkililerinin de imzası olduğunu söyleyen Berova; “Yetiştiremediler diye 18’inde açılması kararı alındı şeklinde yazılı açıklamalar yapıldı. Konu görüşülürken kendi yetkilileri de oradaydı. İmza da attılar. Şimdi yaptıkları riyakarlıktır” dedi. 

“Üniversite açma izinlerini Meclis verecek”
Bakan Berova, üniversite açma izinleri konusunda ise şunları ifade etti:“Bundan sonraki süreç içerisinde yeni açılacak her üniversite, KKTC Meclisi tarafından verilecek izin ve onay ile açılabilecek. Biz bu yasayı çok büyük zorluklarla meclisten geçirdik çünkü birçok engel çıktı önünüze ama ben bakanlığı aldığım Nisan 2016 tarihinin yasanın geçtiği tarihe kadar, tek yetki bana ait olmasına rağmen, tek bir üniversitemize ön açma izini vermediğimi buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum. 

“Geçici görevlendirme Anayasaya aykırı değil”
Öte yandan  Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, “Öğretmenlerin Yer Değiştirilmeleri Tüzüğü”nde yer alan “İlkokullarda Yıllık Geçici Görevlendirme” maddesinin Anayasaya aykırı bulunmadığını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474