banner564

Kıb-Tek'te sular ısınıyor

El-Sen’den yapılan açıklamada, UBP’nin Kıb-Tek’e atadığı 3 yönetim kurulu üyesi partizanlıkla suçlandı

Kıb-Tek'te sular ısınıyor
banner598
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) atanan bazı yönetim kurulu üyelerinin Kıb-Tek ile ilgili manipulatif açıklamalar yaptığını savunarak, “UBP’nin Kıb-Tek’e atadığı 3 üye partizan gözlüklerle gerçeği saptırıyor” iddiasında bulundu. 
UBP tarafından atanan bir Kıb-Tek yönetim kurulu üyesinin basına “Kıb-Tek yasa dışı yakıt alacak” iddialı demeçler verdiğini savunan El-Sen, bu konuda yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, “Kıb-Tek yasa dışı yakıt alacak başlığıyla medyada yer alan açıklamalar gerçekleri partizan gözlüklerle çarpıtan ve Kıb-Tek’in faaliyetlerini düzenleyen Elektrik İnkişaf Yasası’nın amir hükümlerini yok sayan kabul edilemez bir manipülasyondur” dedi.
El-Sen, söz konusu üyelerin Kıb-Tek’e imzalı yazılarla belgeli şantaj yaptığını da öne sürerek, “3 yeni üye akıl almaz boyutlara ulaşan şantajlarla Kıbrıs Türk Halkı’nı elektriksiz bir kış geçirmeye mahkum etmek için entrika çeviriyor” iddiasında bulundu.

“Biz hain değiliz”
El-Sen açıklamasında şunlar kaydedildi:
“2016 yılında düşük kükürtlü, kaliteli yakıt alımı gündemdeyken, dar parti çıkarlarını kollamak, yasada yeri olmayan yüksek maaşlı yeni mevkiler, makamlar icat ederek partizanlara siyasi rant sağlamak için yapılan şantajları sineye çekerek ‘sin da gülle geçsin’, ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ sorumsuzluğu, Kıbrıs Türk Halkı’na ihanettir. Biz hain değiliz.”

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474