banner564

Kıbrıs çıkarması başarısız!

Bir bavul dolusu sahte para ile İzmir’den gelip, Girne’de çalışmaya başlayan 3’ü kadın 4 kişi kısa sürede yakalandı

Kıbrıs çıkarması başarısız!
banner598
Zorkun TAŞER
Ercan  Havalimanı’ndan KKTC’ye önceki gün saat 19.00 sıralarında, üzerlerinde yaklaşık 36 bin TL  sahte para ile giriş yapan üçü kadın, biri erkek dört kişi, Girne’de yakalandı. İzmir’den KKTC’ye gelen ve paraları Türkiye’de sahteleyen zanlılar, Ercan  Havalimanı’ndan araç kiraladıktan sonra soluğu sahte paraları harcamakta aldı. Polisin aldığı ihbar üzerine henüz paraları harcamaya yeni başlayan 4 kafadar yakalanarak mahkemeye çıkarıldı.

Bir kısmını harcadılar
 Zanlıların, paranın bir kısmını Girne’de bazı mağazalarda harcadığı tespit edildi. Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin huzurunda dün görülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın, Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memurunu mahkemeye tanık olarak dinletti.

Miktar net değil
Polis, 12 Kasım 2014 tarihinde Girne’de meydana gelen “Sahte para tasarrufu”, “Tedavüle sürme ve sahtekarlıkla para temini” meseleleri ile ilgili olarak zanlılar, İzzet Dinçer, Kübra Şen, Hacer Kapsğay ve Gülcay Akbaş’ın methalder olduğunu belirtti. Polis, zanlıların, 12 Kasım tarihinde tasarruflarında bulundurdukları ve henüz miktarı tam olarak tespit edilemeyen içinde 200 TL, 100 TL ve 50 TL’lik banknotlarıdan oluşan sahte para ile Ercan’dan KKTC’ye giriş yaptıktan sonra Girne’de bulunan ve henüz isimleri ve yerleri tespit edilemeyen birçok mağazadan alış veriş yaparak, konu paraları tedavüle sürüp, sahtekarlıkla para temini yaptıklarını açıkladı.

Kordonboyunda tutuklandı
Zanlılardan İzzet Dinçer’in, 13 Kasım gecesi Girne Kordonboyu’nda üzerinde İki bin 95 TL sahte olduğuna inanılan para ile tespit edilerek tutuklandığını anlatan  polis, aynı gün Dinçer’den alınan ifade doğrultusunda diğer zanlılara ulaşıldığını söyledi. Zanlılar Kübra Şen, Hacer Kapsğay ile birlikte ikamet ettikleri ve tasarruflarında çok miktarda daha sahte para olduğunun öğrenilerek, Girne Kaza Mahkemesi’nden temin edilen arama emri doğrultusunda Gülcay Akbaş’ın ikametgahında yapılan aramada Hacer Kapsğay’ın tasarrufunda 27 bin 600 TL ve Gülcay Akbaş’ın tasarrufunda altı Bin altı yüz 75 TL sahte olduğuna inanılan para tespit edilerek emare olarak alındığını açıkladı.

Soruşturma devam ediyor
Piyasaya sürülen sahte paraların tespit edilmesi gerektiğini söyleyen polis, mesele ile ilgili olarak soruşturmanın devam ettiğini ve alınması gereken birçok ifadeyle birlikte, aranmakta olan paralarında bulunduğunu söyledi.
İddia Makamı Başsavcılığın tanığı olarak mahkemeye yeminli şahadet veren polis, zanlıların ilk safhada soruşturmalarının devam ettiğini ve aranmakta olan paraların da bulunduğunu belirterek, tüm zanlıların birer gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasını talep etti. Verilen şahadet ışığında Yargıç Fügen Ulutekin, tüm zanlıların birer gün daha poliste tutuklu kalmasını emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474