banner564

Kıbrıslı Rum: “Bu kadarını beklemezdim”dedi

Hristos Yorgiades adlı Kıbrıslı Rum; Limasol’da çalınan teknesini Girne’de bulan ve zanlıları tutuklayan KKTC polisine teşekkür etti, “bu kadarını beklemezdim”dedi

Kıbrıslı Rum: “Bu kadarını beklemezdim”dedi
banner598
Çiğdem AYDIN
   Kuzey’de yaşanan hırsızlık ve soygun olayları yetmezmiş gibi, Rum kesimine geçerek,
Hristos Yorgiades’in’in Limasol’daki teknesini çalıp Kuzey Kıbrıs’a getirmekle suçlanan 2 kişi tutuklandı. 
   Hristos’un şikayetini değerlendiren Türk polisi zanlılardan Nursel Nurçin ve Niyazi Korkmaz’ı gözaltına alarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı. Teknesi Ağustos ayında çalınan Yorgiades’in, KKTC polisine şikâyette bulunması üzerine başlatılan soruşturma kısa sürede tamamlandı. Aranan tekne Girne’de bulundu ve daha sonra  Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne çekildi.
   Teknesinin kısa sürede bulunması ve zanlıların tutuklanması karşısında büyük bir mutluluk yaşayan Hristos “gerçekten bu kadarını beklemezdim. Kıbrıs Türk polisinin bu büyük başarısını yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Üzerini örttüler
   Olayla ilgili üç kişinin daha arandığı öğrenilirken dün duruşmaya çıkarılan zanlılar hakkında tutuklama talep edildi.
   Polis, 18 Ağustos tarihinde almış oldukları şikâyet üzerine başlatılan soruşturmada önceki gün teknenin Girne’de olduğu bilgisini aldıklarını söyledi. Polis, aynı gün zanlı Nursel Nurçin’in evinde yaptıkları aramada teknenin evin kuzeyindeki toprak  alanda üstü  örtülü olarak bulunduğunu söyledi.   
    Yapılan soruşturmada teknenin zanlı Niyazi Korkmaz’ın bilgisi dâhilinde oraya getirildiğini belirlediklerini kaydeden polis, soruşturmanın yeni başladığını, 3 kişinin arandığını ve 2 kişinin isminin tespit edildiğini söyledi. 
   Polis, soruşturma aşamasında zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474