banner564

‘Kıbrıs’ta Kadın Olmak’

Telsim ve FODER işbirliğinde düzenlenen fotoğraf sergisi Pazar gününe kadar ziyarete açık

‘Kıbrıs’ta Kadın Olmak’
banner598

Telsim ve FODER işbirliğinde düzenlenen “Fotoğraflarla Benim Kıbrıs’ım: Kıbrıs’ta Kadın Olmak” isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in himayesinde Bedesten’de yer alan sergi 29 Aralık Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Sergide bu yıl ikincisi düzenlenen “Fotoğraflarla Benim Kıbrıs’ım” isimli yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılanlar arasında sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar yer alıyor.

Sergi açılışı öncesinde yarışmayla ilgili kısa bilgiler verildi, ardından FODER Başkanı Hüseyin Sayıl, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.

Jüri üyelerine plaket verilmesinin ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Dereceye girenler ödüllendirildi

Yarışmada “Kafesler Fırında” isimli fotoğrafla Mehmet Gökyiğit birinciliğe, “Sanat Aşkı” isimli fotoğrafla Berkiye Gürcan ikinciliğe ve “Seriye Nene” isimli fotoğrafla Hasan Karlıtaş üçüncülüğe layık görüldü.

Hatice Aydın “Muazzez Teyze” isimli fotoğraflıyla Telsim Özel Ödülü’ne layık görülürken; “Neneden Toruna” isimli fotoğrafıyla Mehmet Gökyiğit, Bandabulya’dan Dönüş” isimli fotoğrafıyla Berkiye Gürcan ve “Mesarya’nın Nenesi” isimli fotoğrafıyla da Hatice Aydın’a Başarı Ödülü verildi.

 

Sayıl: Biz bir aileyiz

FODER Başkanı Hüseyin Sayıl konuşmasında, kültürel ve sanatsal etkinliklerin önemini vurguladı ve çağdaşlığın göstergelerinden olan kültür ve sanat etkinliklerinin ülkemizde de daha fazla önemsenip desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Bahigo class="MsoNoSpacing">FODER’in bu çerçevede hareket ettiğini belirten Sayıl, “FODER olarak ‘biz bir aileyiz ve birlikte daha güçlüyüz’ gerçeğinden yola çıkarak attığımız adımları daha da geliştirmek adına Telsim ailesi ile çalışmalarımıza hız verdik.. Kuzey Kıbrıs’ta fotoğraf sanatını geliştirmek, yaygınlaştırmak ve sevdirmek için bir aradayız” dedi.

Fotoğraf sanatının gelişmesi için adımlar atıp, önemli çalışmalar gerçekleştirip gelişim adına büyük mesafeler aldıklarını kaydeden Sayıl, bu çerçevede Telsim-FODER işbirliğiyle fotoğraf yarışmasına imza attıklarını, yarışmasının ikincisini düzenlediklerini ve bu etkinliğe katkı koyanların heyecanı, tutkusu ve enerjisinin bir önceki seneden çok daha yüksek olduğunu gördüklerini ifade etti.

 

Tanpınar: Kıbrıs sevdalısı proje

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da bunun bir “Kıbrıs sevdalısı” projesi olduğu ifade etti ve Fotoğraflarla Benim Kıbrıs’ım ismine her yıl yeni isimler eklenerek yarışmanın yapılacağını belirtti.

Her yıl yarışma sonunda bir yarışma kataloğu hazırladıklarını, her 5 yılda bir de yarışma ve sergiyle ilgili bir albüm yapacaklarını anlatan Tanpınar, sergide yer alan fotoğrafların satışının yapılacağını, geçen yıl elde edilen gelirin Görmezler Derneğine bağışlandığını bu yıl da ÖZEV’e bağışlanacağını anlattı.

 

Sergi ilçelerde de açılacak

Bu yıl serginin çeşitli ilçelerde de açılacağını belirten Tanpınar, geçen yıl yarışmaya katılanların yüzde 42’sinin bu yıl da yüzde 52’sinin kadın olduğunu ifade etti.

Tanpınar Telsim-Vodafone olarak kadından yana pozitif ayrımcılığı desteklediklerini de söyleyerek, buna devam edeceklerini belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2013, 02:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473