banner564

Kilit ülke

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail ve Kıbrıs’tan çıkacak gazın Avrupa’ya geçiş noktasının Türkiye olduğunu söyledi:

Kilit ülke
banner598
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ve Kıbrıs’tan çıkacak gazın Avrupa’ya geçiş noktasının Türkiye olduğunu belirterek, kilit ülke olduklarını söyledi.
   Çavuşoğlu, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'na katıldı ve ardından Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ve Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ile helikopterle Akhalkali kentine geçerek, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun Kartsakhi Garı'nda incelemelerde bulundu. 
   Bakan Çavuşoğlu, bir gazetecinin, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ve doğalgaz projelerinin Türkiye'ye neler kazandıracağı" yönündeki sorusu üzerine de şunları söyledi:
"Türkiye, enerji kaynakları yok ama enerji konusunda önemli bir aktör oldu. TANAP projesi önceliğimiz, onu tamamlıyoruz. Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum petrol ve doğalgaz projeleri keza öyle. Güney gaz koridoru için Türkiye önemli. Şu anda Akdeniz'de potansiyel olduğu söyleniyor, Kıbrıs etrafındaki sularda, İsrail etrafındaki sularda. Eğer potansiyel varsa buradan çıkacak gazın da hem piyasa olarak hem de geçiş noktası olarak yine kilit ülke Türkiye. Avrupa'ya satılması, gönderilmesi bakımından da yine kilit ülke Türkiye. Dolayısıyla tüm bu projeler bölgede Türkiye'nin, Gürcistan'ın ve Azerbaycan'ın önemini daha da arttırıyor."


Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474