banner564

Kimse ayağına kurşun sıkmaz

Turhan, otellerin denizleri kirlettiğine ilişkin iddialara sert yanıt verdi

Kimse ayağına  kurşun sıkmaz
banner598
Kıbrıs Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ve Merit Crystal Cove Hotel Genel Müdürü Ercan Turhan, bazı yayın organlarında yer alan otellerin denizleri kirlettiğine ilişkin iddialara sert tepki gösterdi. Ercan “elinde somut bilgileri olanlar bunları açıklasınlar” dedi.
   Ercan Turhan şunları kaydetti:
   Sık sık otellerin denizleri kirlettiğine ve lağım atıklarını denizlere akıttığına dair asılsız ve eksik bilgi içeren haberler, ülkemizin lokomotif sektörü turizmi ve otelcilerimizi bir hayli üzmektedir. Eğer bu haberleri yapan basın mensuplarının elinde somut bilgiler varsa bunları açıklamalı ve tüm otelleri zan altında bırakmamalıdır.
   100 milyon dolarlara mal olan turistik tesislerin lağımını denize akıtması yani kendi ayağına kurşun sıkması söz konusu değildir. Otellerin arıtma tesisleri bulunmakta olup tüm dünyada olduğu gibi bu tesisler ile ilgili yasal izinler ilgili devlet dairelerinden (Çevre Dairesi) alınarak derin deşarj yapmaktadır.
    Arıtma tesisinden çıkan arıtılmış atık su öncelikle bahçe sulama vs gibi işlerde kullanılıp, kullanılmayan fazlalık bölümü derin deşarj izni paralelinde kıyıdan 600 metre açığa bırakılmaktadır. Deşarj edilen bu su arıtılmış bir sudur ve muhtevasında hiçbir kirlilik bulundurmaz. Her ay düzenli olarak bu sudan alınan numuneler devlet laboratuvarlarında analiz edilir.”

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2017, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474