banner564

Kışkırtıcı adımlar

Venizelos, Kahire’de yapılacak ‘üçlü doğal gaz zirvesi’ öncesinde adaya geliyor

Kışkırtıcı adımlar
banner598
   Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında 8 Kasım günü yapılacak ‘üçlü doğal gaz zirvesi’ öncesinde adayı ziyaret edecek olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un, Rum Dışişleri Bakanı Yuannis Kasulidis ile önemli görüşmelerde bulunacağı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un  imzaladıkları arama kurtarma anlaşmasının devamının, deniz ve enerji konularında düzenli diyaloğun başlaması olduğunu yazdı. Gazete, iki ülke arasındaki diyaloğun yürütülmesinden dışişleri bakanlarının sorumlu olacaklarını ve diyalog çerçevesinde, gerekli durumlarda enerji ve savunma bakanlarının da toplantılara katılacaklarını bildirdi.
   Gazete, Kahire’deki zirvenin 8 kasım’da yapılacağını, Venizelos’un Kıbrıs ziyaretinin ise 29 Ekim’de gerçekleşeceğini kaydetti.

Anastasiadis: Önlemler gelişmelere göre şekillenecek

   Öte yandan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Yunanistan’la  imzalanan arama kurtarma işbirliği anlaşmasının, “iki ülkenin alacağı önlemlerin bir göstergesi mi olduğu” şeklindeki soruya verdiği yanıtta, “alınacak önlemlerin gelişmelere göre belirleneceğini ve karara bağlandıkları zaman açıklanacağını” söyledi. 
   Anastasiadis, daha fazla açıklama yapmalarının arzuladıkları hedefe hizmet etmeyeceğini ve 8 Kasım tarihinde Mısır’da yapılacak üçlü zirveye ilişkin ise, “hiçbirini ayırt etmeksizin tüm komşularıyla iyi işbirliği ortamı yaratma çabası çerçevesinde bir zirve olacağını” belirtti. 
   Habere göre Anastasiadis, yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın bölgede üstleneceği jeostratejik bir rolün bölge barışında önemli rol oynayabileceği iddiasını da yineledi.
“Kıbrıs’ın doğal gaz yataklarının devlete ait olduğunu ve doğal gazın kullanılmasından elde edilecek gelirden adanın tüm yasal vatandaşlarının Kıbrıs sorunun çözümüyle yararlanacağını” öne süren Anastasiadis, Türkiye’nin son eylemlerinin “güven yaratıcı önlemlerin amacına ve müzakere sürecini kolaylaştıracak ortamın yaratılmasına yardımcı olmadığı” iddiasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473