banner564

Kızı oldu

Çocuk denecek yaştaki kızla imam nikahı kıydıktan sonra adaya gelen 26 yaşındaki Ömer Berber, eşinin doğum yapması üzerine tutuklandı

Kızı oldu
banner598

 Suna ERDEN

Türkiye’nin Hatay ilinde imam nikâhı ile evlendiği 15 yaşındaki E.A. isimli genç kızın önceki gün doğum yapması sonucu gözaltına alınan Ömer Berber dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Zanlının ailelerin vasıtası ile 2017 yılında E.A. ile evlendiği, aynı yılın Mart ayında ise imam nikâhlı eşi ile KKTC’ye geldiği belirtildi. 
E.A. önceki gün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde doğum yaparak bir kız çocuğu dünyaya getirirken, zanlı Ömer Berber, 16 yaşından küçük kız ile cinsel ilişkiye girmek suçundan tutuklandı. Zanlı dün de teminat için duruşmaya çıkarıldı. 
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Ömer Berber’in E.A. isimli genç kız ile 15 yaşındayken Türkiye’de imam nikâhı ile evlendiğini, Mart ayı 2017 tarihinde de KKTC’ye gelerek Gönyeli’de yaşamaya başladıklarını söyledi. Şu anda 16 yaşında olan E.A.’nın önceki sabah Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde doğum yaparak bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini kaydeden polis, konunun bildirilmesi üzerine zanlının “16 yaşından küçük kız ile cinsel ilişkiye girme” suçundan tutuklandığını ifade etti. 

Kefaletle serbest kaldı
Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ülkede çalışma izni ile bulunan Berber’in teminat talep etti.
Mahkeme, zanlının 10 bin TL nakit teminat yatırması ve bir kefilin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474