banner564

Sabırları taşıran tehdit

Trump, ABD’li din adamı Brunson'ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye geniş yaptırımlar başlatacağını söyledi

Sabırları taşıran tehdit
banner598

 ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanmasına devam edilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye geniş yaptırımlar başlatacağı tehdidinde bulundu. Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı! " ifadelerini kullandı. İşte bu açıklama Türkiye’yi çileden çıkardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay,” Ucuz tehditlere tahammülümüz yok” derken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak "Türkiye'ye kimse dikte edemez, tehdidi tolere etmeyiz. Hukuk kuralları herkes istisnasız için geçerlidir" dedi. Dışişleri Bakanlığı da, "Türkiye’ye kimse emir veremez ve tehdit edemez" açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise “tehditkâr dilin kabul edilmesi mümkün değildir” dedi.

Türkiye bir hukuk devletidir
ABD Başkanı Donald Trump’ın Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye geniş yaptırımlar başlatacağı açıklamasına Türkiye’den çok sert cevaplar geldi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Papaz Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde "Türkiye'ye yaptırım uygulayacağı" şeklindeki tehdidine ilişkin "Ucuz tehditlere tahammülümüz yok. ABD Türk yargısının kararına saygı duymak zorunda" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “ABD, Türk yargısının kararına saygı duymak zorunda” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ABD Başkanı Donald Trump'ın rahip Andrew Brunson'la ilgili yaptığı tehditkâr açıklamaya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye bir hukuk devletidir ve Türk adaleti herkese eşit mesafededir. Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur. ABD’li muhataplarımız, millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır” ifadesini kullandı. Dışişleri Bakanlığı, Trump'ın Rahip Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulayacağı tehdidine yanıt verdi. 

Türkiye’ye kimse emir veremez
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Türkiye'ye kimse dikte edemez, tehdidi tolere etmeyiz. Hukuk kuralları herkes istisnasız için geçerlidir" ifadelerini kullandı. Dışişleri de müttefiklik ve dostluk ilişkilerini hiçe sayan tehditkâr mesajlarını kabul etmemiz mümkün değildir" açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak ABD'nin 'Brunson' açıklamasına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Türkiye'ye kimse dikte edemez, tehdidi tolere etmeyiz. Hukuk kuralları herkes istisnasız için geçerlidir" dedi. Dışişleri Bakanlığı da, "Türkiye’ye kimse emir veremez ve tehdit edemez" açıklamasında bulundu. 

Tehditkâr dilin kabul edilmesi mümkün değildir
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, "ABD yönetiminin açıklamalarının, bir NATO müttefiki olan ülkemize yönelik kullanılan tehditkâr dilin kabul edilmesi mümkün değildir." ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Papaz Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde "Türkiye'ye yaptırım uygulayacağı" şeklindeki tehdidine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
ABD yönetiminin açıklamalarının bir NATO müttefiki olan Türkiye'ye yönelik kullanılan tehditkar dilin kabul edilmesinin mümkün olmadığına dikkati çeken Kalın, şunları kaydetti:
FETÖ konusunda bugüne kadar hiçbir adım atmayan Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek Türkiye'ye karşı tehditler savurarak netice alamayacağını bilmelidir. Amerika Birleşik Devletleri, kendi çıkarlarına ve müttefiklik ilişkimize daha çok zarar vermeden, bir an önce tavırlarını gözden geçirerek yapıcı bir zemine dönmelidir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474