banner564

KKTC’yi çok sevmiş

Polisin huzur operasyonuna takılan Nijerya uyruklu zanlının, üniversiteden mezun olmasına rağmen ülkeyi terk etmediği ve kaçak olarak yaşadığı belirlendi

KKTC’yi  çok sevmiş
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da, “Tekant” isimli bölgede, önceki gece gerçekleştirilen huzur operasyonunda polis kontrolüne takılan Nijerya uyruklu eski öğrencinin 31 Ocak 2017 tarihinde mezun olduğu halde ülkeyi terk etmediği ve ülkede kaçak olarak yaşadığı tespit edildi.
 Ülkede kaçak durumuna düşen Chinonso İfeanyi Udorah isimli Nijerya uyruklu zanlı gözaltına alınarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Emin Özbilen, zanlının 4 Mart 2013 tarihinde ülkemizde öğrenim görmeye başladığını ve 31 Ocak 2017 tarihinde mezun olduğunu, ancak mezun olduktan sonra en geç 60 gün içerisinde ülkeyi terk etmesi gerekirken, çıkış yapmayarak izinsiz ikamet ettiğini söyledi. 

Sınır dışı edilecek
Zanlının 10 Mayıs 2017 tarihinde tespit edildiğini beliren Özbilen, ülkede yasal bağı olmayan ve hakkında sınır dışı işlemleri başlatılacak olan zanlının, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının, 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. Zanlının Kuzey Kıbrıs’ı çok sevdiği ve burada yaşamak için ülkesine dönmediğini söylediği iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473