banner564

Koktuk artık!

Köylerine 8 gündür su verilmeyen Tepebaşı sakinleri isyan ediyor:

Koktuk artık!
banner598

Musluklarından 8 gündür su akmayan ve çamaşırlarını komşu köylerde yıkayan Tepebaşı sakinleri, Diyalog aracılığıyla tepkilerini dile getirdi ve “Yeter, koktuk artık!” dedi.

Medoş Lale Festivali ile adından her yıl söz ettiren Tepebaşı’nda, son günlerdeki su sıkıntısı nedeniyle köyde yaşayan herkes patlama noktasına gelmiş...   Lapta Belediyesi’ne bağlı Tepebaşı köyüne arıza nedeniyle 8 gündür su verilmiyor. Arıza hakkında bilgi alamadıklarını ve kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini savunan  köylüler, “Ada’nın en güzel köyünde unutulduklarını, siyasilerin kendilerini seçimden seçime hatırladığını” söyledi.

Su sıkıntısı nedeniyle isyan eden köylüler, Diyalog Gazetesi’ni arayarak şikayetlerini aktardı.

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve bir haftadır, çamaşırlarını komşu köylerdeki tanıdıklarının evinde yıkamaktan utandıklarını anlatan Tepebaşı sakinleri, “Hadi çamaşırları yıkadık da kendimizi  nasıl yıkayacağız” diyerek tepkilerini seslendirdi. Köye 8 gündür su verilmediğini belirten köylüler, “Yıkanamadık koktuk artık! Lapta Belediye Başkanı sesimizi duysun” ifadelerini kullandı.

Köy sakinleri Diyalog Gazetesi aracılığıyla tepkilerini şöyle dile getirdi:

 

Muhtar Necati Kararlı: Sorun ivedi olarak giderilmeli

“Köyde bir haftadır su yok. İnsanlar şikayetci. Bir gün değil iki gün değil. Köy nüfusunun yüzde 30’u hayvancılık ve tarımla uğraşıyor.7-8 gündür su verilmiyor. ‘Arıza var’ dediler ama ne olduğunu tam olarak bende bilmiyorum. Sorun her neyse ivedi olarak giderilmelidir. Herkes vergilerini veriyor hizmet almakta haklarıdır.”

 

Ferhat Akkuş: Yatırım yok su da yok

“Bir haftadır köyde su yok. Zaten verdiklerinde de yine suyu her şeye kullanamıyoruz. Adanın en güzel köyüdür burası ama gel gör ki buradaki insanlar da siyasiler tarafından unutuldu.1974 yılından bu yana hiç yatırım yapılmadığı bir tarafa, biz bugün daha da geriye gittik.Yatırımı işsizliği bıraktım bize su bile vermiyorlar. Çoluğumuz çocuğumuz var temiz bir çevrede yaşamak bizlerinde hakkı. Köyde bir haftadır su yok. Vergimizi veriyoruz hizmet alamıyoruz işte bu kadar unutulduk biz. Eskiden belediyeye bağlı değildik ama en azından su sorunu yaşamazdık.”

 

Zafer Top: Çamur ve pas akan suya razı olduk ama o da yok

“Tam 8 gündür su yok. Babam diyaliz hastası taşıma suyla değirmen dönmez. Adamın hijyenik bir yerde yaşaması lazımken köyde bir damla suyu bile bulamıyoruz. İçme suyu ile yıkamaya çalışıyoruz o da yarım yamalak. Bir haftadır yıkanmadık yahu! daha ne diyeyim. Belediyenin verdiği vereceği hizmetten geçtim,  Allah’ın suyunu bile bir kilometre yerden taşıyamadılar.Verseler de bir işe yaramıyor suları. Test yaptırmış devlet labaratuvarı da temizmiş. Ne temizi, su olsa göstereceğim size, çeşmeyi açtığınızda çamur ve pas karışık akıyor. O suya bile razı hale getirdiler bizi. Yazıklar olsun!”

 

Hüseyin Çelik: İnsan yerine koyup köylüye bilgi bile vermediler

“Köyde su yok, kahvede bile bulaşıkları taşıma suyla yıkıyor kahveci. Ayıptır artık. Birde Kıbrıs’ta çözüm olacakmış. Olmaz be kardeşim, ben söylüyorum olmaz. Biz, suyu bile idare edemeyen yönetimlerle yaşıyoruz. Köyü unuttu siyasiler, yolu bir tek oy istemeye geleceklerinde bulurlar ama bu defa da gelmelerini ve oy istemelerini bekliyoruz.7 gün sizin evinizin musluğundan su akmasa ne hisseder ne düşünürseniz, bizim köylüler de onu düşünüyor.Tankerle su verilir isteyene onu da günde 10 defa arayacaksın. Bu nasıl bir anlayıştır. İnsan yerine koyup köylüye bilgi bile vermediler; neden kesildi bu su, sorun nedir ne yapıyorlar çözmek için kimse bilmez. Oturduk bekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 04:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474