banner564

Komiteler çalışıyor

“Kanser Hastalığı Bildirim Yasa Tasarısı” onaylandı

Komiteler çalışıyor
banner598

 “Kanser Hastalığı Bildirim Yasa Tasarısı”, Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde oybirliğiyle onaylandı. 

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi dün komite başkanı HP Milletvekili Jale Refik Rogers başkanlığında toplandı. 
Yapılan açıklamaya göre komite gündeminde bulunan “Kanser Hastalığı Bildirim Yasa Tasarısı” ve “Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü. 
Komite, “Kanser Hastalığı Bildirim Yasa Tasarısı”nı oybirliği ile onaylarken, “Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın görüşülmesini tamamladı ancak oylanması bir sonraki toplantıya kaldı.
Komite toplantısına davetli olarak, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Personel Dairesi ve KTAMS’dan yetkililer de katıldı. 
İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısında, HP Milletvekili Komite Başkanı Jale Refik Rogers, UBP Milletvekili Komite Başkan Vekili Menteş Gündüz, UBP Milletvekili Özdemir Berova, CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, CTP Milletvekili Salahi Şahiner ve HP Milletvekili Hasan Topal yer aldı.

Dilekçe Ve Ombudsman Komitesi de toplandı
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi, Dilekçe ve Ombudsman Komitesi, üç Ombudsman Raporu’nu karara bağladı.
Meclis’ten verilen bilgiye göre, komite dün CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe başkanlığında toplandı.
Altı Ombudsman Raporu’nu görüşen, üçünü karara bağlayan komite geriye kalan raporlar bakanlıklardan, kurum ve kuruluşlardan gelecek öneriler doğrultusunda görüşecek. Komite, ayrıca gündemindeki altı dilekçeyi de görüşüp karara bağladı.
Komite toplantısına davetli olarak, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, Din İşleri Başkanlığı’ndan, Şehir Planlama ile Gümrük ve Rüsumat dairelerinden yetkililer yer aldı.
Komite toplantısına CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, HP Milletvekilleri Hasan Büyükoğlu, Erek Çağatay, UBP Milletvekilleri; Aytaç Çaluda,  Özdemir Berova ve Menteş Gündüz katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473