banner564

Korkudan aylarca gizledi

Birlikte yaşadığı 3,5 aylık hamile kadına hem şiddet uygulamak, hem de çıplak fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmakla suçlanan Umut Aydın tutuklandı

Korkudan aylarca gizledi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da bağlı Dörtyol köyünde 2014 ile 2016 yılları arasında yaşandığı iddia edilen kadına şiddet olayı bölgede büyük infiale yol açtı. Polisin iddiasına göre Umut Aydın isimli zanlı, beraber yaşadığı N.B isimli genç kadına 2014 ile 2016 yılları arasında, evden kaçmak istemesi nedeni ile şiddet uyguladı. Zanlı, evin banyosunda genç kadının  çıplak şekilde çektiği fotoğraflarını, genç kadın adına açtığı sosyal paylaşım sitesi facebook sitesinde paylaşarak özel hayata müdahale suçunu işledi.
 
Geçtiğimiz ay bileğini kırmış
Yine polis şahadetine göre zanlı Umut Aydın son olarak geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde genç kadının, kendi ailesini ziyaret etmeye gitmeyi reddetmesi üzerine sol bileğini kıran Umut Aydın, o tarihte genç kadının baskıdan ötürü polise olayı anlatmadığını ve zanlının önceki gün, genç kadının babası ile beraber Dörtyol Polis Karakolu’na gelip şikayetçi olması üzerine zanlı tutuklandı. Zanlı Umut Aydın, dün tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

2 yıl boyunca şiddet uyguladı
Mahkemeye meseleyi aktaran Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu Erdal Dal, zanlının 2014 ile 2016 yılları arasında Dörtyol’da birlikte yaşadığı ve isminin baş harfleri N.B  olan genç kadına evden kaçacağı gerekçesi ile darp ettiğini söyledi.

Çıplak videosunu internette yayınladı
Yine aynı tarihler arasında zanlının genç kadını evin banyosuna götürüp çıplak şekilde video görüntüsü aldıktan sonra konu görüntüyü genç kadın adına açılan sosyal medya hesabında paylaştığını anlatan Dal, zanlının son olarak 22 Mayıs 201 tarihinde, genç kadının kendi ailesini ziyaret etmeye gitmeyi kabul etmediği gerekçesi ile müştekinin sol bileğini kırarak vahim zarara uğrattığını aktardı.

Polise söylersen ailene arar veririm
Zanlının müştekiye “eğer bu olanları polise anlatırsan ailene zarar veririm” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu belirten Dal, müştekinin babası ile beraber 30 Haziran 2016 tarihinde Dörtyol Polis Karakolu’na giderek şikayette bulunması üzerine zanlının tutuklandığını ifade etti.

Soruşturma sürüyor
Zanlının Gazimağusa’da bulunan ikametgahında da arama gerçekleştirdiklerini belirten Dal, emare olabileceğine inandıkları usb ve 2 adet cep telefonunu incelemeye aldıklarını ifade etti. Soruşturmanın henüz yeni başladığına işaret eden Dal, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bileğinin kırıldığı gün korkudan şikayetçi olmadı
Avukat Fehmi Altunç’un sorusu üzerine Dal, müştekinin bileğinin kırıldığı gün abisinin durumu Dörtyol Polis Karakolu’na bildirdiğini, müştekinin Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde ifade verdiğini ve kolunun kırılma nedeni olarak tartışma esnasında ayağınn kayarak düştüğünü söylediğini aktardı. Dal, daha sonra yapılan soruşturma neticesinde müşteki kadının korkudan dolayı böyle bir ifade verdiğini belirlediklerini söyledi.   Yine Altunç’un sorusu üzerine Dal, müşteki kadının zanlıdan 3 buçuk aylık hamile olduğunu aktardı.

Pazartesi yeniden mahkemeye çıkarılacak
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Tahkikat içinde tahkikat
Öte yandan mesele ile ilgili soruşturma yapan polis, yine aynı zanlının, müşteki kadın adına sahte vekaletname düzenlediğini ve Uğur Dilem isimli zanlıya konu sahte vekaletname ile vekalet verdiğini söyledi. Uğur Dilem’in ise konu vekaletnameyi Gazimağusa’da Sosyal Sigortalar Dairesi’nde tedavüle sürerek 3 bin 76 TL değerinde para temin ettiği belirlendi.  Mesele ile ilgili soruşturma başlatan Dörtyol Polis Karakolu, zanlı Umut Aydın’dan sonra Uğur Dilem’i de dün tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkardı.

Uğur’un da başını yaktı
Mahkemeye meseleyi aktaran Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis çavuşu Erdal Dal, zanlı Umut Aydın’ın N.B isimli kadın adına sahte vekaletname düzenlediğini ve diğer zanlı Uğur Dilem’e vekalet verdiğini söyledi. 
Dilem’in de konu vekaletname ile Sosyal Sigortalar Dairesi’nde tedavüle sürerek 3 bin 76 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiğini anlatan Dal, genç kadının konu vekaletnameyi gördüğü zaman, üzerinde yazan ismi kendinin yazmadığını ve imzanın kendisine ait olmadığını ayrıca konu paranın kendisine asla verilmediğini söylediğini aktardı. Meselenin henüz yeni başladığını ve alınacak olan ifadelerin bulunduğunu belirten Dal, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, diğer zanlı Uğur Dilem’in de soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2016, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473