banner564

Kritik görüşme yarın

Cumhurbaşkanı Akıncı, Guterres’in davetlisi olarak New York’a uçuyor

Kritik görüşme yarın
banner598
 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in davetiyle, Rum lider Nikos Anastasiadis’le birlikte yarın akşam katılacağı çalışma toplantısı için bugün New York’a gidiyor.
   Kıbrıs müzakere sürecinde yaşanan tıkanma üzerine devreye giren BM Genel Sekreteri Guterres, geçtiğimiz çarşamba akşamı iki lideri de arayarak New York’ta görüşmeye davet etmişti. Guterres’in Kıbrıs sorununu bir kez daha New York’a taşıyacak daveti üzerine yapılacak yemekli çalışma toplantısı, BM merkezinde yer alacak.
   Cumhurbaşkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin davetlisi olarak İstanbul üzerinden New York’a gitmek için bu sabah 07.45’te Ercan Havalimanı’ndan hareket edecek.
   
CTP New York’u değerlendirdi
Öte yandan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) müzakere sürecini ve yapılacak olan New York zirvesini değerlendirdi. Konuyla ilgili, CTP’den yapılan yazılı açıklamada, müzakerelerde bir süreden beri yaşanmakta olan durgunluğun ve verimsizliğin ardından, iki liderin ve temsilcilerinin New York’ta BM Genel Sekreteri ile bir araya gelecek olmasının kapsamlı çözüm için yeni bir fırsat penceresi açtığı ifade edildi.
   “İki lider bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve sonuç odaklı bir yaklaşımla, yaratıcılık, cesaret ve kararlılıkla Cenevre toplantısının önünü açmak için gerekli adımları atmalıdır” denilen açıklama şöyle devam etti:
   Açıklamada, CTP’nin bir an önce federal çözüme ulaşılması için ortaya konacak çabalara katkı yapmaya, bu amaçla tüm taraflarla iletişim içinde olmaya ve samimi irade ortaya koyacak liderlere destek vermeye devam edeceği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474