banner564

Kriz masası kuruldu

Dövizin yükselişi konusunda alınacak tedbirlerle ilgili ilk toplantı, Başbakan Kalyoncu başkanlığında gerçekleştirildi

Kriz masası kuruldu
banner598
Dövizin yükselişi konusunda alınacak tedbirlerle ilgili ilk toplantı dün Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında gerçekleştirildi. 
Başbakanlıkta saat 18.30’da başlayan toplantıya Maliye Bakanı Hasan Başoğlu, Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Merkez Bankası Başkanı Bilal San, Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, banka müdürleri, Başbakanlık müsteşarları ve diğer yetkililer katıldı. 
Başbakan Ömer Kalyoncu toplantının başında basına yaptığı açıklamada, dünyanın yaşanan gelişmeler ve dövizin yükselişiyle sarsıldığını belirterek, geçen hafta Bakanlar Kurulu girişinde dövizle ilgili yapılacak fazla bir şey olmadığını ifade ettiklerini, ancak konunun dövizle ilgili yapılacak hiç bir şey yok şeklinde algılandığını söyledi. 
Büyük devletlerin de döviz konusunda yapacak fazla bir şeylerinin olmadığının ortaya çıktığına işaret eden Kalyoncu, bütün bunlara rağmen kendilerinin Bakanlar Kurulu’nda ekonomiyle ilgili toplantıları düzenli yapma kararı aldıklarını, ilk toplantıyı da gerçekleştirdiklerini kaydetti. 
Toplantıda, vatandaşları rahatlatmak açısından neler yapılabileceğine, hangi tedbirlerin alınabileceğine bakacaklarını ifade eden Kalyoncu, yurttaşların dövizdeki yükselişten en az etkilenmesi için ekonominin büyütülmesi gerektiğini, yatırım çekebilmek ve yatırımların devamı için neler yapılabileceğinin de toplantıda görüşüleceğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474