banner564

KTÖS’ün 40’ıncı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

KTÖS’ün 40’ıncı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

KTÖS’ün 40’ıncı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) 40’ıncı Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi.
Divanın oluşturulmasının ardından KTÖS Yönetim Kurulu başkanı Semen Saygun açılış konuşması yaptı.
Saygun, emeğin değerinin düştüğü bir dünyada yaşanmakta olduğuna işaret ederek emek, barış, özgürlük ve eşitlik için mücadele vermeye devam edeceklerini söyledi.
Kamu maaşları ile ilgili yasanın çalışma yaşamını olumsuz etkilediğini savunan Saygun eşit işe eşit ücret için sendikanın bu yolda verdiği mücadeleye devam edeceğini kaydetti.

Parti ve sendika temsilcileri konuştu
TDP Başkanı Cemal Özyiğit de, ülkede kalıcı barışa ihtiyaç olduğunu belirterek “ülkenin susadığı bu barışa güçlü bir şekilde hazırlanmamız gerek” dedi. Ülkede sivil demokratik düzenin de hala kurulamadığını söyleyen Özyiğit, bunun kavgasını da vermeye devam edeceklerini belirtti.
CTP’den Şenay Ekingen de öğretmenlerin toplumların mimar ve mühendisleri olduğunu söyleyerek, genel kurulda alınacak kararların sendikaya öğretmen camiasına ve tüm topluma hayırlı olmasını diledi.
YKP temsilcisi Murat Kanatlı ise KTÖS sendikasıyla ortak dayanışmanın devam edeceğini söyledi.
Türkiye’den Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak da Türkiye’de yaşadıkları sorunları aktarırken, okullarda ne öğretildiğinin çok önemli olduğunu, laikliği elden bırakmamak, kamplaşmalara dindarlaştırma çalışmalarına, karşı durmak gerektiğini ifade etti.
Genel kurula katılan tüm sendikalar adına konuşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Sendikası Genel Başkanı Tahir Gökçebel de emek sömürüsünün ve toplumsal eşitsizliğim hat safhaya çıktığını iddia etti. Örgütlerin birlikte hareket etmeye ihtiyacı olduğunu belirten Gökçebel, Yunanistan’daki süreci de örnek gösterdi.
Güney Kıbrıs’tan ise PEO Merkez Örgütlenme Sekreteri adına Pieris Pieri ve POED’in Başkanı Apostolos Apostolidis ve Etuce Kıbrıs temsilcisi Kostantinos Konstantino birer konuşma yaptı.

Yönetim kurulu üyeleri belirlendi
Genel kurulunda 30 kişilik yönetim kurulu ile 5 kişilik haysiyet divanı belirlendi.
KTÖS Yönetim Kurulu üyeliğine, Akgün Kaçmaz, Besim Baysal, Burak Maviş, Derviş Çomunoğlu, Emel Tel, Ersen Öndeş, Feriha Uysal, Fügen Yazgın, Gamze Ekemen, Hare Yakula, Hasan Belen, Hikmet Olgaçer, İlgen Uğurlu, Kemal Güçveren, Mebruke Diren, Mehmet Özgünan, Murat Konti, Mustafa Baybora, Mustafa Özhür, Müge Evram, Münür Teralı, Onur Bütüner, Saffet Aşaroğlu, Semen Saygun, Sevim Döşemeci, Süleyman Gelener, Şener Elcil, Tanju Üngör, Tolga Karadağlı, Uğur Erilen seçildi.
Halil Kara, Sadık Azimli, Ulus Burçaklı, Fatma Kükrer ve Ayşe Sağer ise Haysiyet Divanı üyeliğine getirildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474