banner564

Küçücük kutucuk içi dolu hapcık!

Çikolata kutusundan 136 tane uyuşturucu ilaç çıktı

Küçücük kutucuk içi dolu hapcık!
banner598

Suna ERDEN
Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalışan Libya uyruklu Basher Sami Seid Alrokhsi’nin, çikolata kutusuna sakladığı 136 adet uyuşturucu hap polis tarafından ele geçirildi.
Ercan Havaalanı’nda polisi kandırıp, ülkeye uyuşturucu sokmaya çalışan uyanık Libyalı yakayı ele verdi. Narkotik köpeği Zeyna’nın tepki vermesiyle üzerinde ve sırt çantasında yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey bulunmayan Basher Sami Seid Alrokhsi, “Başka eşyam veya valizim yok” diyerek polisi yanıltmaya çalıştı. Üzerinde yasa dışı bir şey bulunmayan zanlı bırakıldı ancak gizlice takibe alındı. Polisi kandırdığını düşünen zanlı Basher Sami Seid Alrokhsi, bir süre bekledikten sonra bank üzerinde bıraktığı valizini alırken yakalandı. Valizde yapılan aramada 136 adet uyuşturucu hap bulunurken, gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Polisi kandıracaktı
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 27 Mart 2018 tarihinde saat 11.00’de Ercan Havaalanı’ndan giriş yapan zanlıya narkotik köpeği Zeyna’nın tepki verdiğini, ancak üzerinde ve sırt çantasında yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığını söyledi. Polis, zanlının bagajı olmadığını söylediğini, serbest bırakıldığını ancak takibe alındığını belirterek, zanlının bank üzerinde bulunan kırmızı renk valizini aldıktan sonra yeniden yakalandığını kaydetti. Polis, zanlının valizinde yapılan aramada çikolata kutusu içinde 136 adet turuncu renkli hap bulunduğunu söyledi. Polis, tutuklanan zanlının Gönyeli’de kaldığının belirlendiğini ancak kaldığı daireyi ısrarla yanlış beyan ettiğini ifade etti. 

Evde kalıntı bulundu
Polis, yapılan soruşturmada zanlının kaldığı dairenin tespit edildiğini ve evde yapılan aramada oturma odasındaki çekyatın içinde üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan iki adet şeffaf renk naylon, uyuşturucu öğütücüsü ile cam nargile bulunarak emare alındığını açıkladı.
Polis ayrıca zanlının valizinde bulunan çikolata kutusunun benzerinin de evde bulunduğunu ve emare yapıldığını aktardı. Zanlının aynı gün doktor kontrolünden geçirildiğini kaydeden polis, gönüllü ifade vermediğini de belirtti.
Polis, mesele ile ilgili olarak aranan bir şahıs, kayıp olduğuna inanılan uyuşturucu madde olduğuna vurgu yapıp, zanlının iki gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473