banner564

Kullanmaya mecburuz

Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Hoşsöz, deniz suyunun Güzelyurt bölgesinde kilometrelerce içeri girdiğini söyledi

Kullanmaya mecburuz
banner598
Ufuk ÇAĞA
KKTC’nin su ihtiyacının büyük kısmının sağlandığı Güzelyurt Bölgesindeki suyun tuzluluk oranı, Şirinevler Köyündeki hayvan ölümleri ile yine gündeme geldi. Bilindiği gibi Şirinevler Köyünde hayvanların Güzelyurt’tan gelen aşırı tuzlu sudan içtikleri için öldükleri iddia edilmişti. Yine Şirinevler Köylüleri susuzluktan şikayetçi olan köylüler 3 gün süren bir eylem yapmışlardı.
Diyalog’un her iki konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğu Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Salim Hoşsöz şu bilgileri verdi;

Ölümleri araştırıyoruz
“Şirinevler Köyünde yaşanan hayvan ölümlerinin sudan olup olmadığını araştırıyoruz. Bu konu ile ilgili olarak Veteriner Dairesinin raporunu bekliyoruz. Ben ölümlerin sudan olmadığını tahmin ediyorum ama uzman görüşü her şeyi ortaya koyacaktır. Yine Şirinevler Köyündeki su sıkıntısı ile ilgili de acil çalışmalar başlattık. Öncelikle bu köyün su aldığı Karşıyaka hattı kontrol edilmiş ve bu köylere su aktaran vanalarla oynandığı görülmüştür. Bu hat üzerinde yer alan köylerden Hisarköy ve Şirinevlere vanaların oynanması sonucu daha fazla su verilirken, Şirinevler ve Alemdağ köylerine malesef su çok az gidiyordu. Yine Su İşleri Dairesi olarak bu köyümüzün su problemini çözebilmek için Yılmazköy’de de bir çalışma başlatacağız”.

Sular tuzlu
“Ülkedeki en büyük kullanım suyunun sağlandığı Güzelyurt Bölgesinde tuzlanmanın olduğu herkesçe bilinmektedir. Yıllarca kontrolsüz olarak yapılan su aktarımları bu bölgedeki suların tuzlanmasına neden oldu. Şu anda bu bölgeden su aktarırken tuzlu su ile elimizdeki tatlı suyu karıştırarak gönderiyoruz. Ama yine de tuzluluğu yüksektir. Ancak bu suyu kullanmaya mecburuz, Türkiye’den su gelene kadar buradan gönderilecek suya muhtacız. Zaten bu suyu kullanmaktan başka şansımız da bulunmuyor”.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474