banner564

Kültürümüzü unutmayalım

Sütlüce’de ‘eski sokak oyunları’ ile çok renkli bir gün yaşandı

Kültürümüzü unutmayalım
banner598

 Onur ULAĞ

Sütlüce Dayanışma ve Aktivite Derneği, Muhtarlar ve Geçitkale Belediyesi işbirliğinde “Hadi Bize Katılın Sokak Oyunlarını Birlikte Oynayalım” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik gün boyu devam etti.
Renkli görüntülere ev sahipliği yapan etkinlikte, geçmişte kalan çeşitli sokak oyunları oynandı ve Geçitkale Belediyesi halk dansları gösterisi sergilendi.
Açılışta konuşan Sütlüce Dayanışma ve Aktivite Derneği Başkanı Münevver Kral, toplumların gelişmesinde sivil toplum örgütlerinin katkısının büyük olduğunu belirterek, bölgede hayata geçirdikleri derneğin kuruluş amaçlarını anlattı ve teknolojinin ilerlediği günümüzde eski sokak oyunlarının önemi ve güzelliğini anlattı.
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da konuşmasında, üç yıldan bu yana düzenlenen etkinlikle köyün tanıtılmasına büyük katkı sağlandığını belirterek, etkinliği düzenleyenlere teşekkürlerini sundu.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de, bu tür etkinliklerin birliktelik ruhunu pekiştirdiğini anımsatarak, teknolojinin çocukları esir almaması hususunda etkinliğin öneminin büyük olduğunu söyledi ve çocukların hayatında tozda toprakta oyunların her daim olması gerektiğini dile getirdi.
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay da, kendi nesillerinin Sokak oyunlarını yakalamasından duyduğu mutluluğu belirtti ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.
Sütlüce Muhtarı Hüseyin Kaptan da etkinliğin hem köylerine hem de bölgeye bir hareket getirdiğini belirterek, eski oyunları yeni nesillere öğretmek istediklerini söyledi. Kaptan, bu tür etkinliklerin yaşatılması için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473