banner564

Kursiyerlere sertifikaları verildi

“Açelya Projesi” kapsamında, aile yapısını güçlendirmek ve aile içi iletişimi geliştirmek amacı ile Maraş bölgesinde eğitim verildi

Kursiyerlere sertifikaları verildi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın Maraş bölgesinde aile yapısını ve aile içi iletişimi güçlendirerek bölgenin sorunları arasında bulunan kötü alışkanlıkların önüne geçilmesi amacı ile Açelya Projesi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen uzmanlar tarafından eğitim verildi.
Eğitime katılan gönüllülere uzmanlık sertifikaları önceki gün Mağusa Gelişim Akademisi Maraş binasında takdim edildi.
Maraş Birlik ve Dayanışma Birliği’nin girişimi ile gerçekleşen Açelya Projesi kapsamındaki eğitim gören gönüllülerin sertifika törenine; Gazimağusa milletvekilleri Erkut Şahali, Sunat Atun, Dursun Oğuz, Hakan Dinçyürek, İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay ve Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Demiröz katıldı.
Demmiröz, milletvekilleri ve Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın kısa bir konuşma yaptığı tören sonunda, eğitim vermek amacı ile KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanlarına Kıbrıs’a özgü hediyeler milletvekilleri tarafından takdim edildi.

Demiröz: Kıbrıs’ı daha yaşanabilir bir yer yapmak…
Sertifika töreninden önce Diyalog muhabirine kısa bir bilgi veren Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Demiröz, derneğin 2010 yılında başta Maraş ve Gazimağusa olmak üzere tüm Kıbrıs’ı daha yaşanabilir bir yer yapma parolası ile kurulduğunu söyledi. 
Kıbrıs’ta pek çok sorunun yanında Maraş bölgesinin de kendine has sorunları olduğunu ve bu sorunları dernek çatısı altında tartışarak daha formal bir zeminde kayda geçirmeye karar verdiklerini anlatan Demiröz, bu çerçevede derneğin en büyük sosyal sorumluluğu olan  “Açelya Projesi”’ni hayata geçirdiklerini aktardı. 
Bu projenin amacının bölgede bulunan aile yapısının güçlendirmek ve aile içi iletişimi geliştirmek olduğunu belirten Demiröz, bununla bölgede bulunan kötü alışkanlıkların mümkün olduğu kadar önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade etti. 
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı uzmanları tarafından verilen eğitimlere bu bağlamda katılan bölgeden ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden (DAÜ) gönüllülere sertifika verdiklerini söyleyen Demiröz, böylelikle bölgede yaşanan aile içi sorunların günümüz koşullarına uygun yeni bilgi donanımları ile çözüm üretecek uzmanların yetiştirilerek hizmet vermelerini sağlamayı hedeflediklerini anlattı. 
Proje boyunca tüm destek verenlere ve Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanlarına teşekkür ettiklerini aktaran Demiröz, temennilerinin gönüllü olan aile danışma uzmanlarının dernek imkanları ile bulamadıkları hizmet binasını yetkililerin ilgisi ile bularak en iyi şekilde hizmet vermeleri olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473