banner564

Kuyu izni eleştirisi

Özyiğit, “Hükümet, partizanlık uğruna Güzelyurt akiferini tamamen kurutmaya neden olabilecek kararlar aldı” dedi

Kuyu izni  eleştirisi
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, verilen kuyu izinlerini eleştirerek, hükümetin, partizanlık uğruna Güzelyurt akiferini tamamen kurutmaya neden olabilecek kararlar aldığını iddia etti.
TDP’den yapılan açıklamaya göre, Özyiğit, yıllardır bilinçsiz su çekimi ve denetimsiz su kullanımı sonucu akiferlerin kuruma noktasına geldiğini ileri sürerek, acı gerçeğe rağmen, Bakanlar Kurulu kararıyla Ağustos ayından itibaren verilen yeni kuyu izinlerinin 15’i geçtiği ve onlarca kişiye de söz verildiğini savundu.
Yeni kuyu izni verilen kişilerin büyük çoğunluğunun hükümet partilerine yakın kişiler olduğunu iddia eden Özyiğit, "Hükümet, sırf bazı kişilere ayrıcalık tanıyacak diye, toplumun ortak kullanım deposu olan akiferlerin daha da kötü duruma getirecek kararlara imza atmaktadır. Toplumun ortak geleceğinden çalan ve kamu yararı gözetmeyen bu kararlar derhal durdurulmalıdır" dedi. 

 “70 bin dönüm narenciye 35 bin dönüme düştü”
Ülkede zirai faaliyetlerin su rezervlerine göre programlanmadığını savunan Özyiğit, kanıt olarak buna 1974 yılında yaklaşık 400 olan aktif su kuyusuna karşılık, bugün su kuyusu sayısının 800 civarına yükseldiğini söyledi.
Özyiğit, 70 bin dönüm civarında olan narenciye alanının ise 35 bin dönüme düştüğüne işaret etti
46/77 sayılı Su Temini (Özel Tedbirler) Yasasının bunu düzenlemek için hükümete tüzük çıkarma yetkisi verdiğini anımsatan Özyiğit, doğru ve gerekli kararların alınmaması halinde, akiferlerin ömrünün çok daha kısalacağı uyarısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2016, 05:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473