banner564

Limonlu Hanay şenlendi

Minik öğrenciler, resim sanatının inceliğini ustasından dinledi

Limonlu Hanay şenlendi
banner598
Girne Montessori Okulu öğrencileri, “Sanat” etkinliği kapsamında KKTC’nin tanınmış Resim Sanatçısı Semra Beyhanlı’yı Ağırdağ’daki sanat atölyesinde ziyaret etti.
   Çocuklar ziyaret kapsamında önce “Limonlu Hanay” olarak bilinen hanaydaki Beyhanlı’nın sanat atölyesini gezdi, ardından resmin ustası Semra Beyhanlı’dan resim yapmanın inceliklerini öğrendi. Çocuklar,  etkinlik çerçevesinde Beyhanlı ile birlikte resim yapma şansı buldu.
   Resim Sanatçısı Semra Beyhanlı, Montessori çocukları ile birlikte hanayın avlusunda bulunan ve hanaya adını veren asırlık Limon ağacının altında sulu boya ile resim çalışması yaptı. Çocuklar, muhteşem bir doğa ve usta bir sanatçı eşliğinde dilediği resimleri sulu boya ile çizdi. Girne Montessori Okulu çocukları resimlerini yaptıktan sonra sergi salonunu gezdi, salondaki resimleri inceledi. 

Beyhanlı: Montessori eğitim sistemi hayalimdi
   Resim Sanatçısı Semra Beyhanlı, 30 yıl ilkokul öğretmenliği yaptığını ve Montessori sisteminin aslında her zaman hayal ettiği bir eğitim sistemi olduğunu kaydetti. 
Bayhanlı, çocukların gerçek bilgiyi 5 duyu organı ile öğrenebileceğine ve ruhlarının sıkışmaması için eğitimin kalıplara sokulmaması gerektiğine inandığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474