banner564

Mağdura baskı iddiası

21 yaşındaki kıza cinsel tecavüzle suçlanan Mürsel Aydın’ın babası ve erkek kardeşi de tutuklandı

Mağdura baskı iddiası
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 21 yaşındaki E. G.’ye tecavüz ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz temmuz ayında tutuklanan ve yapılan soruşturmada iki genç kızın daha ırzına geçtiği ortaya çıkan Mürsel Aydın’ın babası ile erkek kardeşi de tutuklandı. 
Yargılanmak üzere cezaevine gönderilen Mürsel Aydın’ın babası zanlı Faruk Aydın ile kardeşi zanlı Bünyamin Aydın'ın,  tecavüz mağduru E. G.’ye şikayetini geri çekmesi için baskı uyguladıkları belirtildi. 
Baba oğul zanlının, E. G.’nin ifadesini değiştirmesi için telkinde bulunup,  bunu sağladıkları belirtildi. 
Başsavcılığa tecavüz olmadığına dair belge verilmesini sağlayan zanlılar polis soruşturması sonucu tespit edilerek gözlatına alındı. Zanlılar dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada olayı soruşturan polis, zanlılar hakkındaki iddiaları aktardı. 
Polis, sanığın“Cinsel Tecavüz”suçundan yargılandığını, davanın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldüğünü belirterek, Faruk Aydın ve Bünyamin Aydın'ın, Mürsel Aydın'ın hasta olduğunu ve tedavi olamadığını, her şeyini kaybettiğini söyleyerek davanın daha fazla uzamaması amacı ile şikâyetini geri çekmesi yönünde telkinde bulunduklarını açıkladı.
Polis, zanlıların tecavüz olayı olmadığını belirten bir belgeyi Başsavcılığa verilmesini sağladıklarını söyledi. 
Polis, cezaevinde bulunan Aydın ile ile zanlılar arasındaki telefon görüşmeleri ve E.G. ile yapmış oldukları telefon görüşme dökümlerinin alınacağını belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirterek, 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti.

Tuzağı sosyal medyadan kurdu
Geçtiğimiz temmuz ayında tutuklanan Mürsel Aydın’ın sosyal medyadan tanıştığı kızları kandırdığı,  birşeyler içmek ve eğlenmek maksadı ile buluştuğu kızlara tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Kızları Taşkent bölgesinde tenha alana götürerek tecavüz eden sanık, E.G.’nin şikayeti üzerine tutuklanmış, olayı gazetelerden okuyan diğer mağdurlar da cesaretlerini toplayıp polise şikayette bulunmuştu. Sanık Aydın yapılan soruşturmanın ardından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474