banner564

Mağduriyet giderilmeli

Hasan Yılmaz Işık, “TL’deki değer kaybı oranında maaş ve ücretlerinde hayat pahalılığı artışı yapılmalıdır” dedi

Mağduriyet giderilmeli
banner598
Tüketiciler Derneği ve Tüketici Örgütleri Konfederasyon Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybının yol açtığı mağduriyetler konusunda hükümeti önlem almaya çağırdı. 
Yazılı açıklama yapan Işık, “Öncelikle sosyal sigorta emeklileri dahil kamu çalışanlarının ve emeklilerinin gerileyen yaşam düzeylerini iyileştirecek acil önlemler alınmalı ve TL’deki değer kaybı oranında maaş ve ücretlerinde hayat pahalılığı artışı yapılmalıdır” dedi. 
Tüm sözleşmelerin resmi para birimi TL’ye indeksli olarak yapılması zorunluluğu getirilebileceğini belirten Işık, gümrüklerde dövize indeksli vergi matrahlarının da TL’ye çevrilebileceğini kaydetti. 
Kredi sözleşmeleri, okul harçları, kira gibi döviz bazlı sözleşmelerin yapıldığı tarihteki kur esas alınarak yeniden yapılandırılabileceğini de belirten Işık, HP’yi dondurma kararının derhal iptal edilmesini ve çalışan, emekli, sosyal sigorta emeklisine TL’deki değer kaybı oranında HP artışı verilmesini talep etti. 

“Halka boş umutlar vermek…”
Öte yandan İnsan Hakları Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, “Kıbrıs sorununa ilişkin taraflara boş umutlar verilmek yerine iki tarafın halkını gerçekleri görmeye ve kabul etmeye hazırlamanın barışa giden gerçek yolu açacağını” kaydetti. 
Yazılı açıklama yapan Işık, Kıbrıs sorununu değerlendirdi. 
Tarafların Birleşmiş Milletler nezdinde kabul edilmiş olan siyasi eşitliği karşılıklı olarak resmen tanıdıklarını ilan etmelerinin güven artırıcı önlem olarak çözümün esası olduğunu belirten Işık, “Derneğimiz, BM, AB ve anavatanları ile birlikte taraflara bunun gereğinin resmi olarak yapılması için çağrı yapmaktadır” ifadesini kullandı. 

Işık, iki tarafın ana dillerinin orta eğitimde zorunlu dil dersleri olarak okutulması için iki hükümete de çağrı yaptı. 
Işık, “Derneğimiz tartışmalı duruma gelmiş bulunan mülkiyet sorunu dışında Kıbrıslı Rum yönetimi ile bir anlaşma yapılmasını beklemeden Kuzey Kıbrıs’ta yerleşmek isteyen tüm Kıbrıslı Rumlara yerleşme koşulu ile mülk edinme hakkı tanınması için KKTC hükümetine çağrı yapmaktadır” ifadesini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474