banner564

Mağusa alarmda

Nijeryalı iki grup arasında çıkan kanlı kavga ile ilgili 2 kişi tutuklandı, çok sayıda zanlı ise polis tarafından aranıyor

Mağusa alarmda
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da “Kalliland” olarak bilinen bölgede önceki gece Nijeryalı iki grup arasında çıkan ve Chibuzor Okube’nin ağır yaralanması ile sonuçlanan kanlı kavga ile ilgili olarak iki kişi şüpheli olarak gözaltına alındı. Aynı kavga nedeni ile hastanede tedavi gören zanlılar Michel Nnebe ile Musa İdris hastanedeki tedavilerinin ardından, dün tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Halil Metin, 25 Ocak 2017 tarihinde, saat 22.00 sıralarında Gazimağusa’da Çanakkale bölgesinde, Nijeryalı iki grup arasında çıkan kavgada, müşteki Chibuzor Okube’nin başına sert bir cisimle vurularak ağır yaralandığını söyledi. 
Mahkeme huzurundaki zanlılar Michel Nnebe ile Musa İdris’in mesele ile bağlantıları oldukları şüphesi ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde tespit edilerek gözaltına alındıklarını anlatan Metin, mesele ile ilgili aranmakta olan zanlıların olduğunu aktardı.

Hayati tehlikesi sürüyor
Olay yerinden 2 bıçak, 1 balta ve 1 sopanın emare olarak alındığını ve parmak izi incelemesinin yapılacağını belirten Metin, soruşturmanın geniş çaplı olarak sürdüğünü ifade etti. Müşteki Chibuzor Okube’nin şuurunun halen daha kapalı olduğunu ve hayati tehlikesinin sürmekte olduğunu bildiren Metin, soruşturma maksatlı zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Serhan Bundak, bu süreyi 1 gün ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların birer gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473