banner564

Mallar iade edildi

Reis Marketi soyan erkeklere hapislik, hırıslık mal kabul eden kadına ise kefalet ile serbestlik verildi

Mallar iade edildi
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’da faaliyet gösteren Reis Süpermarket isimli iş yerinin iki farkı şubesini 11 gün arayla soydukları gerekçesi ile Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar İsmail Volkan (E-37), Aytaç Aslan (E-19), Mine Öksüz (K-37) ve Umutcan Gülmez (E-19) hakkındaki dava karara bağlandı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyeti sanıklar hakkında verilen kararı açıklandı. Kararı okuyan Başkan Güran, hırsızlık suçlarının kişilerin mal güvenliğini tehdit eden bir suç olduğunu belirterek “Kimsenin başkasının malına el uzatmaya hakkı yoktur” ifadesini kullandı. 

Zarar ziyanı işyerine ödediler…
Güran, bu tür suçların toplumu huzursuz eden suçlar olduğunu dile getiren Güran, bu davada sanıkların zarar ziyanı işyerine ödediklerini belirtti. Güran, sanıklara ceza verirken meydana gelen suçtaki rollerinin değerlendirildiğini ifade etti. Güran, sanıklar Umutcan Gülmez ve Aytaç Aslana “dükkân açma, hırsızlık, kanunsuz uyuşturucu madde alma, kullanma ve tasarruf” suçlarından 1 yıl hapis cezası verdiklerini açıklarken, sanık İsmail Volkan’ın ise dükkân açma ve hırsızlık mal kabulü suçlarından 6 ay hapis cezası ile cezalandırıldığını söyledi. 
Güran, sanık Mine Öksüz’ün de hırsızlık mal kabulü suçundan 2 yıl boyunca sulh ve sükûnu koruyacağına dair 20 bin TL değerinde kefalet senedi imzalamasına karar verdiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474