banner564

Malta örneği anlatıldı

Gazimağusa Belediyesi, Suriçi Canlandırma Projesi kapsamında okullarda eğitim çalışması yaptı

Malta örneği anlatıldı
banner598
Gazimağusa Belediyesi’nin suriçinin turizme yönelik altyapısının güçlendirilmesi ve turistlerin memnuniyet oranlarının artırılması hedefiyle yürüttüğü “Suriçi Canlandırma Projesi” kapsamında okullarda eğitim çalışması yapıldı.
Gazimağusa Belediyesi’nin yürüttüğü proje kapsamında, okullarda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmasıyla, tarihi yerler ile ilgili Malta karşılaştırması yapıldı.
Belediyeden verilen bilgiye göre, Lipa Danışmanlık Şirketi’nden Ayşe Buran ve Niket Arun isimli eğitmenler projenin son aşaması olan okullardaki eğitim çalışmasında “Mağusa kentinin turizm değerleri ve Malta örneği” başlıklı bir bilgilendirme çalışması yaptı.
Kıbrıs ile benzer tarihi özelliklere sahip Malta adasının karşılaştırmasını yapan eğitmenler, öğrencilerin de tarihi yerlerle ilgili görüşlerini de aldı. 
Eğitmen Ayşe Buran, Gazimağusa’nın tarihi ve kültürel açıdan çok zengin bir kent olduğunu söyledi. 
Eğitmen Niket Arun, Suriçi Canlandırma Planı kapsamında Otello Kalesi’nin önüne Otello Parkı yapıldığını, esnafa pansiyonculuk eğitimi verildiğini ve Malta’ya inceleme gezisi yapıldığını anlattı. 
Proje kapsamında, Othello Parkı Düzenleme, Suriçi Esnafına Yönelik Eğitimler, Suriçi ve Bölge Halkı ile Anket Çalışması, Malta İnceleme Gezisi yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473