banner564

‘Melek gibiydi’

8 yıl boyunca 922 kişiden temin ettiği yaklaşık bir milyon lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanan Güzelyurt Mahkemesi Mukayyidi Ahmet Tüccar’ın yakınları olanlara inanamıyor

‘Melek gibiydi’
banner598
Zorkun TAŞER
   Uzun yıllar kamuda başarılı hizmetleriyle bilinen ve Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde üst düzey mukayyit olarak çalışan Ahmet Tüccar (57), 8 yıl boyunca 922 kişiden temin ettiği yaklaşık bir milyon lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanıyor.
   Mahkemenin dünkü oturumunda suçlamaları kabul eden Ahmet Tüccar’ın iş arkadaşları ve aile yakınları ise olanlara inanamıyor. Diyalog’a konuşan bir yakını “o melek gibi bir insandı... Ailesini çok sever, üzerlerine titrerdi... Bu yanlışı yapacak bir insan değildi” dedi. Aynı kişi, Tüccar’ın, tefecilerin ağına düştüğü konusunda bilgi aldıklarını aktardı.

Cezaevine gönderildi
    “Kamu görevlisinden çalma” suçundan dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edilen Ahmet Tüccar, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Ahmet Tüccar’ın mahkemeden çıkarken son derece üzgün olduğu görüldü.
   Tüccar, dünkü duruşmada, 8 yıl boyunca toplamda 922 kez vezneye yatırılan paraları muhasebeye aktarmadığı iddiasıyla, 922 davadan yaklaşık üç saat boyunca itham edildi. Tüccar aleyhindeki suçlamaların tümünü kabul etti.
Aleyhinde açılan dört ayrı dosya daha bulunan Ahmet Tüccar’ın davası, 13 Ekim Pazartesi’ne ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474