banner564

Mercedes’i denize sürükledi

Ülkeyi etkisi altına alan aşırı yağışlar nedeniyle dereler taştı, özellikle Güzelyurt ve Lefke’de korku dolu anlar yaşandı

Mercedes’i denize sürükledi
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Ülkede bir süredir etkili olan sağanak yağışlar dün Güzelyurt ve Lefke’de hayatı felç etti. 
Aşırı yağışlardan dolayı Güzelyurt barajı taştı, yıllardır aktif olmayan dereler harekete geçti. 
Yağmur sularının derelerde toplanması ve oradan da taşması her iki bölgede su baskınlarına neden oldu. 
Yağışlar nedeni ile Güzelyurt ve Lefke’de birçok yol ulaşıma kapatılırken, Gemikonağı’nda Mercedes marka bir araç denize sürüklendi. Birçok yolun ulaşıma kapanması onlarca kişinin Güzelyurt’ta mahsur kalmasına da neden olurken, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, yerleşim yerlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi. Diyalog’a konuşan Kaya, aşırı yağış nedeni ile bazı noktalarda derelerde taşmalar meydana geldiğini ifade etti.

Allah’tan araçta kimse yoktu
Yağmur sularının yükselmesiyle beraber, Lefke Göleti doldu, taşan sel suları hayatı felç etti.
Şiddetli yağış nedeni ile dere yatağına dikilen bir elektrik direği devrildi. Gemikonağı Sanayisi’nde bulunan bir araç ise denize sürüklendi.
Araç denize düşerek açılmaya başladı. Aracın park halinde bulunduğu ve içerisinde kimsenin olmadığı belirtildi. 
Güzelyurt-Lefke Anayolu’nun Cengizköy kavşağı ile Gemikonağı arasında kalan kısmı da yağışlardan dolayı trafik akışına kapatıldı. 
Cengiz Topel Anıtı önlerindeki köprü, su taşkını nedeniyle sürüklenen dal ve atıklardan dolayı kullanılmaz hale geldi.
Ulaşım, uzun bir süre Cengizköy- Çamlıköy-Lefke güzergâhından sağlanırken; sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istendi.
Bostancı'dan Taşpınar köyüne giden yol ise Taşpınar Köyü girişinde bulunan derenin taşması sonucu trafiğe kapatıldı. 
Ülke genelinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sebebiyle öğlen saatlerinde Güzelyurt barajı da taştı.
Taşmanın etkisiyle Güzelyurt - Lefkoşa Anayolunun, Güzelyurt Manisa Bulvarı kavşağı ile Mevlevi-Şahinler çemberi arasında kalan kısım trafik akışına kapatıldı.
Su altında kalan ve trafik akışına kapatılan Güzelyurt-Lefkoşa Anayolu, saatlerce kullanılamadı. Onlarca insan Lefkoşa ve Güzelyurt’ta mahsur kaldı.
Güzelyurt bölgesinde yolların altında bulunan köprülerin yetersiz kalması suların yolları kapatmasına neden oldu. 

Mesarya da nasibini aldı
Öte yandan Aslanköy- Paşaköy köylerini birbirine bağlayan yol, su taşkını nedeniyle trafik akışına kapatıldı. Paşaköy'e ulaşım bir süre Turunçlu Köyü üzerinden sağlandı.

Kaya: Gereken yapılıyor
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, yerleşim yerlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ancak aşırı yağış nedeni ile bazı noktalarda derelerde taşmalar meydana geldiğini ifade etti. 
Kaya, geçtiğimiz gün aşırı yağış alan Gemikonağı Göleti’nin on iki saatlik bir sürede 1 Milyon küpten fazla yağış aldığını açıkladı. Yaşanan aşırı yağış nedeni ile göletin taştığını ve yıllarca aktif olmayan derelerin hareketlendiğini ifade eden Kaya, Yeşilyurt, Doğancı ve Lefke’de yüksek oranda yağış ve rüzgâr nedeniyle ağaçların söküldüğünü belirtti.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, müdahale gerektiren yerlerde aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. 

Don uyarısı
Bu arada Lefkoşa’nın her iki kesiminden geçen Kanlıdere, önceki gün kaydedilen yoğun yağışların ardından taştı. Rum radyosu Kanlıdere’nin Lefkoşa’nın Rum kesimindeki bölümünde, üzerinde köprü bulunan iki noktada taştığını, bazı yolların trafiğe kapatıldığını duyurdu.
Meteoroloji Dairesi’nin tahminlerine göre, bugün ve yarın sabah saatlerinde don olayı görülecek. 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474