banner564

Merit Park Hotel’de düzenlenen kişisel gelişim zirvesinde seminer verdi

Liderliği anlattı

Merit Park Hotel’de düzenlenen kişisel gelişim zirvesinde seminer verdi
banner598

Prof. Dr. İlber Ortaylı, önceki gün Merit Park Hotel’de “Kendi Hayatının Lideri Olmak ve Liderlik Psikolojisi” konulu kişisel gelişim zirvesinde seminer verdi.
Birçok kesim tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Prof. Dr. İlber Ortaylı, verdiği seminere yaklaşık 1200 kişi katıldı. sağlandı. Üniversite rektör ve dekanlarının da katıldığı seminerde, Prof. Dr. İlber Ortaylı ayakta alkışlandı.
Öncelikle kişisel kariyerinden bahseden Prof. Dr. İlber Ortaylı, kişisel gelişim ve yaşam kalitesini yükseltmek için neler yapılmalı konusunun altını çizerek 2 sene önce Şubat ayında yayınlanan ve büyük bir ilgi gören “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?’’ isimli kitabında önemli bulduğu noktalara değinerek katılımcılarını bilgilendirdi.
İlber Ortaylı öğrenim sisteminin geçmiş zamanlara göre çok değiştiğini vurgulayarak düzeltilmesi gereken şeyler olduğunu belirtti. Özel ve devlet okullarının farkını ele alan Prof. Dr. İlber Ortaylı, son zamanlarda Türkiye’de açılan özel okullarının ihtiyaçtan daha fazla olduğunu ve devlet okullarına yeterince önem verilmemesini dile getirdi. Prof. Dr. İlber Ortaylı, seminerine yoğun ilgi duyan ve çoğunluğu psikoloji bölümünde okumakta olan öğrenci katılımcılarına kendi tecrübelerinden tavsiyelerde bulundu. Günümüzde sadece üniversite mezunu olmanın artık yeterli olmadığını, en az üç dil bilinmesinin şart olduğunu ve dünyayı gezerek farklı kültürleri öğrenip anlayabilmenin insan hayatındaki önemlerini konu aldı. Katılımcılarına düzgün Türkçe’nin eskisi gibi kullanılmamasından, özellikle gençlerin Türkçeyi değiştirmeye başlamasından yakınan Prof. Dr. İlber Ortaylı düzgün Türkçe kullanımının önemlerini katılımcılarıyla paylaştı.
İzleyenler tarafından sık sık alkışlanan Prof. Dr. İlber Ortaylı, seminer bitiminde de izleyenler tarafından ayakta alkışlanarak uğurlandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474