banner564

Meyvelerin kralı

Bağırsak hastalıklarına iyi geldiği açıklanınca Muşmula’nın fiyatı 15 liraya yükseldi

Meyvelerin kralı
banner598
Melin DOBRAN
Türkiye’nin tanınmış profesörlerinden Dr. Turan Karadeniz’in, ‘Muşmula’ hakkında yaptığı açıklamalardan sonra, bu meyvenin fiyatı sadece Türkiye’de değil Kıbrıs’ta da yükseldi.
   Özellikle bağırsak hastalıklarından şikayeti olanlar, Muşmula almak için pazara koşarken, fiyatlar karşısında gerilemek zorunda kaldı. Lefkoşa açık pazarda Muşmulanın kilosu dün 15 liradan satıldı.
   Prof. Karadeniz; Muşmulanın sağlık açısından çok faydalı bir meyve türü olduğunu, çeşitli hastalıklara da şifa kaynağı olduğunu belirtmiş, içinde şeker, petkin maddeleri, asitler ve C vitamini bulunan, kışın meyve veren muşmulanın, böbrek, mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiğini söylemişti.

Pazarın en yoğun günü
   Lefkoşa’da kurulan açık pazar, maaşların ödenmesi, ayrıca öğrencilerin adaya dönmesi nedeniyle dün en yoğun günlerinden birini yaşadı.
   Esnaf, sezon meyveleri olan muşmula, nar ve alıcın ilgi gördüğünü söyledi. 
Fiyatı el yakan muşmulanın kilosu 15 liradan satılırken, kimisi tadımlık aldı kimisi de bakmakla yetindi. 
   Pazarda incir 10 liraya, nar 2.50, yerli zeytin 8, üzüm 6, salatalık 4.50 ve alıç ise 6 liradan satıldı. Domatesin ise kilosu 5 ile 6 buçuk lira arası değişti.
   Vatandaşlar ise açık pazarın geçen haftaya göre pahalı olduğunu söyledi. Özellikle meyvelerin geçen haftaya göre arttığını belirten vatandaş, “Aybaşı herkesin cebinde para olunca esnaf da fiyatları biraz yükseltmiş” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473