banner564

Milyoner olacaktı

Başkasının kimliğine bürünerek Kıbrıs’taki değişik bankalardan 500 bin TL’yi aşkın para çekti

Milyoner olacaktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
KKTC’de yaklaşık 2 yıl önce gerçekleşen büyük vurgun Ziraat Bankası Gazimağusa Şubesi’nin dikkati ile ortaya çıkarıldı. 
20 Eylül 2013 tarihli hesaplarda David Gartner isimli şahıs adına şüpheli işlem tespit eden banka yetkilileri durumu Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Mali Şube’ye bildirdi. 
David Gartner isimli bir şahsın KKTC’ye bir defa bile giriş-çıkış yapmadığını belirleyen Mali Şube ekipleri yaptıkları soruşturma neticesinde zanlı David Adekunle Olanrewaju’nun 12 Kasım 2012 ile 3 Ekim 2013 tarihleri arasında David Gartner isimli şahsın  kimliğine  bürünerek  KKTC’deki bir çok bankaya ibraz ederek 100 binlerce TL’lik  vurgun yaptığını belirledi. 
Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak üzereyken tespit edilen zanlı David Adekunle Olanrewaju dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.

David, KKTC’ye hiç giriş yapmamış ama…
Mahkemeye meseleyi aktaran Mali Şube’de görevli polis memuru Yılmaz Kuş, 29 Eylül 2013 tarihinde David Gartner ile ilgili şüpheli işlemin kendilerine bildirilmesine müteakip başlattıkları soruşturmada, David Gartner isimli şahsın daha önce KKTC’ye giriş yapmadığını belirlediklerini söyledi. 
Kuş, yaptıkları ileri soruşturmada zanlı David Adenkule Olanrewaju’nun 12 Kasım 2012 ile 3 Ekim 2013 tarihleri arasında David Gartner adına düzenlediği sahte pasaportu KKTC’de ki birçok bankaya tedavüle sürerek 159 bin 774 dolar, 127 bin 500 Euro ve 10 bin 620 TL parayı sahte davranış ile temin ettiğini belirlediklerini anlattı.

El yazısı eşleşti
Kuş, zanlının 26 Haziran 2015 tarihinde KKTC’den çıkış yapmak üzereyken Ercan Havalimanı’nda tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 
İncelenen kamera görüntülerinde zanlının tespit edildiğini belirten Kuş, ayrıca zanlının bankalarda doldurduğu formlar üzendeki yazı ile el yazısının uzman incelemesi neticesinde bire bir eşleştiğini ifade etti. 

Sahte pasaport bulunamadı…
Zanlının David Gartner adına düzenlediği sahte pasaportun aranmakta olduğunu söyleyen Kuş, mesele ile alınacak ifadelerin de bulunduğuna dikkat çekerek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Avukat: Görüntülerdeki şahıs zanlı değil
Zanlı avukatı Ramadan Sanıvar tutukluluk süresine itiraz etmezken polisin incelediği kamera görüntülerindeki şahsın zanlı olmadığını iddia etti,
Sanıvar ayrıca zanlının olay ile ilgisinin olmadığını savundu. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, meselenin de ciddiyetine vurgu yaparak zanlının soruşturmanın selameti açısından 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir  verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474