banner564

Misyonu tamamlandı

Dr Kuntay’a göre; CTP’de ‘Birleşik Güçler’ konsepti artık kabul görmüyor

Misyonu tamamlandı
banner598
   Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Kuntay, Diyalog Tv’de katıldığı Detay programında CTP-BG’deki yeni dönemle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. 
   Kuntay Birleşik Güçler konseptinin artık misyonunu tamamladığını ifade etti. 
Mehmet Ali Talat’ın büyük oranda yeni dönemde partinin başkanı olacağını ifade eden Kuntay, Talat’ın 25 maddelik manifestosunun önemine işaret etti. Kuntay manifestoda CTP’den bahsedildiği Birleşik Güçler konseptinin hiçbir noktada yer almadığının anımsatılması üzerine şu değerlendirmede bulundu: 
   “CTP-BG Annan Planı döneminde bir projeydi. Gerçekten de başarılı olmuş bir projeydi ancak bugün geldiğimiz noktada zaten herkes CTP’nin içine girdi. Neredeyse BG kalmadı… Bunu bir içe dönüş değil, yeni bir proje için hazırlık olarak bakmak lazım. Buna BG’nin yok olması değil, misyonunu, görevini tamamlamıştır şeklinde bakmak gerekir.  Yine ihtiyaç duyulursa tabii ki yine değerlendirilebilir. Bu BG’yi reddetmek olarak algılanmamalıdır” 

CTP önemli bir sınav veriyor 

   CTP içerisindeki kırgınlıklarla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Kuntay, şu anda parti içerisinde herkesin bir sınavdan geçtiğini kaydetti. Kuntay, “Parti içerisindeki tüm unsurlar ve enstrümanlarla beraber çok önemli bir sınav içerisindeyiz. Partinin yeniden güveninin tesis edilemsi anlamında bir sınavdır bu. Ayrıca CTP’nin daha da büyüyerek yoluna devam edip ülkede bir dönüşümün bir alt yapısını mı sağlayacak yoksa içine dönüp küçülecek mi. İşte içerisinde olduğumuz en önemli sınav budur” dedi. 
   Kuntay, Mehmet Ali Talat’ın partide çok önemli bir siyasi figür olduğunu belirterek, tam da partinin ihtiyacı olduğu dönemde Talat’ın sorumluluk almasının önemine işaret etti. Kuntay, “Sanırım tüm partililerimizi bunun farkındadır” diyerek yeni ekip ve kadroların başarılı olacağına inanç belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473