banner564

Moral ve doğal beslenme

80 yaşındaki Salih Doğaner, kanseri nasıl yendiğini Diyalog’a anlattı:

Moral ve doğal beslenme
banner598
 Ufuk ÇAĞA

   Yakalandığı kanser hastalığını moral ve doğal beslenme ile yendiğini belirten 80 yaşındaki Salih Doğaner, erken teşhisin önemine vurgu yaparak, insanların altı ayda bir kapsamlı sağlık taraması yaptırması gerektiğini söyledi.

  Salih Doğaner, Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yakalandığı hastalığı, yüksek moral ve doğal beslenme ile tamamen yenmeyi başardığını açıkladı.

Doğaner, ilerlemiş yaşına rağmen bu hastalıkla mücadele ederken özellikle moralini hiç bozmadığını ve beslenmesine çok dikkat ettiğini söyledi.

 

Uyarıları dikkate aldı

  Aslen Ciyas – Baf doğumlu olan, ancak 1957 yılından bu yana Gazimağusa’da yaşamını sürdüren Salih Doğaner, yaklaşık 45 yıl karayollarında çalıştı.

  Geçen yıl Nisan ayında doktorunun uyarısı sonucu yaptığı testlerde  kendisine “Non handing Lenfoma” (erken tanı) teşhisi konuldu. Bu teşhisin ardından moralini hiç bozmadığını belirten Doğaner, doktorların,  “kırmızı et yeme ve asitli yiyeceklerden uzak dur” tavsiyelerine harfiyen uyduğunu vurguladı.

  Hayatı boyunca dışarıdan pek fazla yemek yeme alışkanlığı olmadığını da özellikle belirten Doğaner, sağlıklı yaşam için herkese doğal beslenmeyi tavsiye etti. Bu gibi durumlarda hastanın doktoruna güveninin tam olması gerektiğini ifade eden Salih Doğaner, “Ben doktorlarımın tüm tavsiyelerini yerine getirerek bu hastalığı yendim, bu sebeple hastalığım sırasında bana yardımcı olan tüm doktorlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Moral çok önemli

   “80’lik delikanlı” Salih Doğaner, yaşamı boyunca ikinci Dünya Savaşı, EOKA, 1963 ve 1974 savaşları yanında birçok sıkıntılar yaşadığını anlatarak, “Çok zor günler yaşadığım için hastalığımı duyduktan sonra çok fazla sıkıntı yaşamadım. Hastalık teşhisinden sonra eskisinden daha neşeli davranmaya başladım, bu hastalığı hiç aklıma getirmeden normal her gün yaptığım işleri yaparak hayatıma devam ettim” diye konuştu.

   “Doktorların 3 haftada 1, toplam 8 kez yapacaksın dediği Kemoterapi işleminin, 6’ıncı seanstan sonra hastalığın geçtiği gerekçesi ile sona erdirildiğini” aktaran Salih Doğaner, hastalığı yenmesinde yüksek moral seviyesinin çok etkili olduğunu vurguladı.

 

Check-up kültürü yok

Salih Doğaner, hastalığı atlatmasındaki bir diğer etmenin ise erken tanı olduğuna işaret ederek, “Ben her 3 ayda bir muhakkak check-up yaptırırım, ülkemizdeki tüm insanlara da bunu tavsiye ederim” dedi.

Ülkede check-up kültürünün olmadığını ve bunun yaygınlaşması gerektiğini dile getiren Doğaner, yaşı ne olursa her kesin en kötü 6 ayda bir check-up yaptırması gerektiğini kaydetti.

İnsanların sağlıklarına çok dikkat etmesini ve gerekli önlemleri hasta olmadan önce almaları gerektiğini vurgulayan  Doğaner, son olarak hastalığı boyunca kendisine her türlü desteği veren ailesine, doktorlarına ve dostlarına da çok teşekkürlerini iletti.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474