banner564

Morali bozuldu

Türkiye’de cezaevinden firar eden, sahte kimlikle KKTC’ye gelen ve burada da suç işleyen Servet Kızıldağ’a 3 yıl 10 ay hapislik verildi

Morali bozuldu
banner598
Suna ERDEN
Türkiye’de yaralama suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve firar ederek sahte kimlik ile ülkeye giriş yaptıktan sonra bu kez uyuşturucu suçundan yakalanan Servet Kızıldağ hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Uyuşturucu ve sahte evrak” suçlarından yargılanan sanık toplamda 3 yıl 16 ay hapse mahkûm edildi. Ağır ceza heyeti, uyuşturucu suçundan sanığı 6 ay hapis cezasına çarptırırken, sahte evrak suçundan 3 yıl 10 ay hapis verdi. Cezaların ayrı çekilmesine emir verilse de sanık yattığı süre içerisinde uyuşturucu cezasını da tamamlayacak.

Başkasının kimliğini çaldı
Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, Servet Kızldağ’ın Halep Bayırlı ismi ile Kasım ayı 2017 tarihinde Narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda tutuklandığını söyledi. Beyoğlu, uyuşturucu ile tutuklanan sanık aleyhindeki soruşturmanın genişletildiğini, polise ibraz ettiği kimlik kartının sahte ve gerçek isminin Servet Kızıldağ olduğunun ortaya çıktığını ifade etti. Sanığın Hatay’da 10 yıl ceza aldığını ve cezaevinden firar ettiğinin ortaya çıkığını kaydeden Beyoğlu, olayın olgularına değinerek, Kızıldağ’ın Türkiye’de Halep Bayırlı isimli kişinin kimlik kartını çalarak üzerine kendi resmini yapıştırıp 25 Ekim 2017 tarihinde tasarrufunda 25 adet uyuşturucu hapla Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yaptığını söyledi.  Kasım ayında Kızıldağ’ın uyuşturucu operasyonunda tutuklanarak Türkiye’de cezaevinden firar ettiğinin ortaya çıktığını ifade eden Beyoğlu, sanığın Kasım ayından bu yana cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı beklediğini söyledi. 

Burası kaçılacak yer değil
Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, Servet Kızıldağ’ın Türkiye’de “Yaralama” ve “Mala zarar verme” suçlarından 10 yıl hapislik cezası olduğunu ifade ederek, sanığın cezaevinden firar ederek KKTC’ye sahte kimlikle giriş yaptığının kararda ağırlaştırıcı etkenlerden biri olduğunu söyledi. Beyoğlu, Kızıldağı’ın KKTC’yi kanundan kaçılacak bir yer olarak algılamasının kararda ağırlaştırıcı bir diğer faktör olduğuna değinerek, sanığı mahkûm olduğu suçlardan 3 yıl 10 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. Sanık 8 adet tam, 4 adet yarım hap ve 50 miligram toz halinde uyuşturucu madde suçlarından ise 6 ay hapis aldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474