banner564

“Mücahitlik bir ruhtur”

Ülke genelinde 3 bin 600 civarında üyeleri bulunduğunu söyleyen Kurumanastırlı, amaçlarının Kıbrıs Türk tarihini gençlere anlatmak olduğunu belirtti

 “Mücahitlik bir ruhtur”
banner598
Melin DOBRAN
Genç Mücahitler Derneği Başkanı Hasan Kurumanastırlı, derneğin kuruluş amacı ve etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Diyalog’a konuşan Kurumanastırlı, Kıbrıs Türkü’nün bugünlere kadar nasıl geldiğini, mücahitlerin vatanı için neler yaptığını ve Kıbrıs tarihini gençlere anlatmak amacıyla Genç Mücahitler Derneği’ni kurduklarını söyledi. Dernekteki üye sayısının 3 bin 600 civarında olduğunu belirten Kurumanastırlı, her geçen gün derneğe olan ilginin arttığını ifade etti. “Mücahitlik bir ruhtur” diyen Kurumanastırlı şunları aktardı:

“Gençlerin tarihlerini iyice öğrenmesini istiyoruz”
“Genç Mücahitler Derneği, Nisan 2009’dan beridir faaliyet gösteriyor. Daha önce kurulan Ulusal Halk Hareketi içindeki, gençlik kolları başkanlığı ve koordinatörlüğü de yaptım. Bu çalışmalardan dolayı edindiğimiz üyeler sayesinde kısa zamanda derneğin üye sayısı çoğaldı ve faaliyetleri arttı. Bu üyelerle yaptığımız faaliyetlerden dolayı aramızda iyi bir diyalog ve iyi bir hizmet alış verişi vardı. Ulusal Halk Hareketi görevinden ayrıldıktan sonra arkadaşlarla bu diyaloglar devam etti. Başka bir çatı altında toplanıp kendimize has bir fikir hazırlığı yapmak için yeniden bir araya geldik. Yeni bir dernek kurma fikri ortaya çıkınca, bu fikrimizi rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’a götürdük. Fikirlerimizin ne olduğunu anlattık ve Rauf Bey olaya çok güzel bakmıştı. Bana dedi ki ‘yarın sabaha kadar bir isim bulun ve derneğinizi kurun. Arkadaşlarınla toplantı yap, ben de elimden gelen desteği vereceğim.’ Yaklaşık 2 saat sonra Denktaş Bey’i aradık ve dedik ki ‘biz mücahit ruhu taşıyan gençleriz. Bu mücahitlik ruhunu bizden sonraki gençlere de bırakmak için çalışacağız. Bu yüzden derneğimizin ismimi Genç Mücahitler Derneği olmasını istiyoruz.’ Rauf Bey’in de onayı ile 2009 yılının Ocak ayında tüzüğümüzü hazırladık ve 1 Nisan 2009’dan itibaren tescillenip faaliyetlerimize başladık.

“Derneğe ilgi büyük”
Çalışmalara başlarken hemen 1 ay içinde büyün üyeliklerimizi tekrar yaptık. Üye sayısı 3600 kişiye ulaştı. Bu üyelerin içinde Anavatan’dan gelip, burada öğrenimini yapmakta olan üniversite gençleri, yine KKTC’de yaşayan ve dernekler tüzüğüne göre 18 yaşında üye olamayan gençlerimiz için lise teşkilatlarını kurup, ailelerinden aldığımız faaliyetlere katılabilir izin belgeleri ile onları da aramıza aldık ve faaliyetimize başladık. 

“Dernek zamanla gelişti”
Yurtdışından Kıbrıs’ı tanıtma veya mücadele tarihini tanıtma amaçlı gelen davetlerimiz oldu. 2009 yılından 2015’e kadar yurt dışındaki 33 tane konferans ve seminerlere katıldık. İkinci bir projemiz daha vardır. Kendimize her zaman Denktaş Bey’in hayatını örnek aldık. Kıbrıs mücadelesinde ona bir vefa borcumuz vardı. ‘Kod Adı Toros’ diye bir fotoğraf sergisi hazırladık. Doğduğu tarihten defnedilişine kadar, mücahitlik, görüşmeler süreci ve her şey dâhil 50 fotoğrafla Denktaş Bey’i anlatmaya çalıştık. 

“Herkesi düşünüyoruz”
Yılda 2-3 kez yurt dışına kültür gezilerimiz oluyor. Durumu iyi olmayan gençleri, eski mücahit görevini yapmış büyüklerimizi ve TMT’cilerimizi götürüyoruz. Hiçbir siyasi görüş içermeden, sadece Anavatanımıza böyle bir dileğimiz var dediğimizde hepsi seve seve kabul ediyor ve buradaki Anavatanı hiç görmemiş gençlerimizi ya da gücü olmayan yaşlılarımızı 20-25 kişilik gruplar halinde belli şehirlere, bir haftalığına düzenlenen turlar şeklinde kültür gezilerimizi yapıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2016, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474