banner564

Muhtarlar dertli

İskele-Karpaz bölgesinin sorunlarını Alanlı’ya aktaran Sermet Nereli, yetkilerinin azalmasından yakındı

Muhtarlar dertli
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, İskele Karpaz Bölgesi Muhtarlar Birliği Başkanı Sermet Nereli, Başkan Yardımcısı Selim Çetil ve yönetim kurulundan oluşan heyeti kabul etti.
Birlik Başkanı Sermet Nereli kabulde yaptığı konuşmada İskele-Karpaz bölgesinin sorunlarını aktardı. Nereli, muhtarların yetkilerinin azalmasından yakınarak, halkın ve bölgenin sorunlarını en iyi bilenlerin yine muhtarlar olduğunu savundu.
Alanlı da muhtarlık görevinin çok özveri gerektiren bir iş olduğunu, ifa ettikleri görevden dolayı muhtarların toplumda ayrı bir yeri bulunduğunu söyledi.
Alanlı, muhtar denince adalet, eşitlik, koruma, yardımlaşma aklına geldiğini ifade ederek, her türlü derde çare bulmak için çalışan, köyünün mahallesinin yani sorumluluk bölgesinin sorunlarını çözmek için canla başla uğraşan yine muhtarlar olduğunu söyledi. Muhtarların köylerdeki devlet temsilcileri olduğuna dikkati çekerek, muhtarların aslında bölgelerdeki mülki amirler olduğunu ifade etti. 
Alanlı, muhtarlarla yaptığı görüşmenin sonunda Meclis’in kapılarının tüm muhtarlara sonuna kadar açık olduğunu da hatırlatarak, bu tür ziyaretlerin veriminden bahsetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474