banner564

Mustafa Kaya kayıplarda

King Oto Galeriyi yaktığı gerekçesi ile tutuklu bulunan Mahmut Selkar’ın tahkikat duruşması başladı

Mustafa Kaya  kayıplarda
banner598
Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz şubat ayında aynı gece üç ayrı işyerini kundakladıkları iddiasıyla yargılanan ve hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunan sanıklar; Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlars dün Ağır Ceza mahkemesine sevk edilmezden önce yapılan ilk tahkikat duruşması için mahkeme huzuruna çıkarıldılar.
Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada ilk olarak King Oto Galeriyi yaktığı gerekçesi ile tutuklu bulunan Mahmut Selkar’ın tahkikat duruşması başladı. Sanık Mahmut Selkar ile birlikte konu işletmeyi kundakladığı gerekçesi ile teminata bağlanan Mustafa Kaya ise mahkemede hazır değildi. Kaya’nın aldığımız bilgilere göre yasadışı yollardan yurtdışına kaçtığı şüphesi üzerinde duruluyor.
Kıdemli Yargıç Avcıoğlu huzurunda İddia makamı mahkemeye iki itfaiye görevlisi ve bir foto parmak izlerinde görevli polis memuru dinletildi. 
Tanıklar kısaca mahkemeye olay günü yapmış oldukları işlemleri ve tespitleri aktardı. 
Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme kaldığı yerden devam etmek için ileri bir tarihe ertelenirken diğer tutuklu bulunan  sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlars’ın ise ilk tahkikat duruşmaları, King Oto Galeri yangını ile ilgili olarak başlatılan duruşmasının ardından yürütüleceği belirtilerek onlarında davaları ileriki bir tarihe ertelendi. Sanıkların Avukatı Musatafa Asena ise geçtiğimiz celsede belirttiği gibi ilk tahkikat duruşmalarında hazır bulunmuyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474