banner564

Müsteşar öneri sundu

Öğretmen eksikliği nedeni ile okula gönderilmeyen öğrenciler ve velileri, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı

Müsteşar öneri sundu
banner598
İbrahim DİRAN
Öğretmen eksikliği nedeniyle çocuklarını okula göndermeyen Kumyalı İlkokulu velileri ve Okula Aile Birliği ile özel eğitim öğretmeni eksikliği bulunan Ziyamet İlkokulu velileri ve Okul Aile Birliği üyelerinden oluşan bir grup, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde eylem yaptı.
Bakanlık önünde yer alan eylemde, okula gönderilmeyen öğrenciler de yer aldı. Kumyalı İlkokulu Okul Aile Birliği, öğretmen eksiği nedeniyle 26 Eylül itibarıyla velilerin çocuklarını okula göndermemeye başladığını ifade etti. 
Eylem’in ardından Milli Eğitim ver Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv ile eyleme katılan heyet bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Kumyalı Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Öztürk, TAK’a yaptığı açıklamada öğretmen ihtiyacı karşılanıncaya kadar eylemlerinin devam edeceğini söyledi.
Kumyalı Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Öztürk, Müsteşar ile görüşmeden önce Bakanlık önünde yaptığı konuşmada, Kumyalı İlkokulu’ndaki öğretmen sayısının iki yıl önce altıya çıkarılarak, birleşmiş sınıf uygulamasının kaldırıldığını şimdi ise birleştirilmiş sınıflarda eğitimin geri getirilmesinin istendiğini söyledi.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Raif Ataöv ise Kumyalı İlkokulu’nda 14 birinci, 6 ikinci, 15 üçüncü, 5 dördüncü ve 10 beşinci sınıf, toplam 61 öğrencinin bulunduğunu, mevcut şartlarda 5 öğrencilik bir sınıfa bir öğretmen verme lüksünün bulunmadığını söyledi.
Ataöv, Ziyamet İlkokulu Okul Aile Birliği’ne sınıf birleştirilmesi veya bir sınıfın öğrencilerinin Mehmetçik İlkokulu’na gönderilmesini önerdiklerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473