banner564

Müteahhitler tepkili

Emirnameleri padişah fermanına benzeten Erülkü, “Ülkede imar planına gereksinim var” dedi

Müteahhitler tepkili
banner598

Aytuğ TÜRKKAN

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Asbaşkanı Meriç Erülkü, Girne Beyaz Bölge Geçici Emirnamesi’ne ilişkin hem eleştirilerde hem de ilginç iddialarda bulundu.
Emirnamenin yayınlanmasından önce bazı siyasilerin Girne’deki arazilerini sattığını ileri süren Erülkü, bunun nedenlerini sorguladı.
Emirnameleri padişah fermanına benzeten Erülkü, “Ülkede imar planına gereksinim var. Madem imar planı yapacağınızı söylüyorsunuz, emirnameye neden gerek duyuyorsunuz” diye sordu.
Diyalog Tv’de yayınlanan Detay programına konuk olan Meriç Erülkü, Girne için yayınlanan emirnameye ilişkin sert eleştirilerde bulundu. 

“Akansoy bize böyle bir çalışma yok dedi!”
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’un kendilerine böyle bir çalışma olmadığını söylediğini aktaran Erülkü, 15-20 gün sonra emirname ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. 
Erülkü şöyle konuştu: “15 gün önce İçişleri Bakanımız birliğimizi ziyaret etti. Bir aydan fazladır bu emirnamenin yapıldığı konusunda fısıltılar vardı. Bu toplantıda kendisine bu konu soruldu. Bakan Asım Akansoy, yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza “kesinlikle böyle bir çalışmamız yoktur, böyle bir çalışmamız olursa sizlerin de haberiniz olacak” dedi. Ama geçen hafta Cuma günü böyle bir emirname olduğundan haberimiz oldu. Cumartesi günü bizleri de toplantıya çağırdılar ve burada hazırlanmış olan emirname konusunda bilgi verildi. Tam bir traji komik durum. “

“Çakma dosyalara yapıldı”
Emirnamenin yasallaşmadan önce bazı kişilere sızdırıldığı savunan Erülkü, yaklaşık 150 dosyanın sırf eski emirnamenin koşullarında yapılabilmesi için çakma dosyaların Şehir Planlama Dairesi’ne sunulduğunu iddia etti. 
Erülkü, “Bu emirname Salı günü yayınlanana kadar son bir ay içerisinde 100-150 arası çakma dosya Şehir Planlama Dairesi’ne sunuldu. Nedir bu çakma dosya. İleride bina yapılması planlanan parsellerin üzerine eskiden yapılmış projeler konuldu ve sırf dosyalanması için bunlar dosya olarak daireye sunuldu” dedi.
Meriç Erülkü yapılması gerekenin yayınlanan emirnamenin kaldırılması, bu dosyaların da geri çekilerek ivedi olarak imar planının hazırlığına başlanması gerektiğini söyledi.  

“Bazı siyasiler Girne’de mallarını neden sattı”
Asbaşkan Erülkü ciddi bir iddia ortaya atarak, emirnameden haberdar olan bazı siyasilerin son iki ayda arsalarını sattığını ileri sürdü. Araştırılması durumunda bu isimlerin ortaya çıkacağını ifade eden Erülkü, “Son bir iki aydır arsalarını satmış olan siyasileri tespit edin. Bu emirnamenin çıkacağını bilip arazilerinin fiyatlarının  düşeceğini bilen ve arazilerini satanları tespit edin. Ayrıca son bir iki aydır projelerini içeriye sunup da bu müktesep haktan yararlanacak olan siyasileri ve yakınları tespit edin. Bakın altından kimler çıkacak” dedi.


Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473