banner564

Nakil tepkisi

KTAMS, Cumhurbaşkanlığı önünde davullu zurnalı eylem yaptı

Nakil tepkisi
banner598
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Gazimağusa Kaymakamlığı Bucak Sorumluluğu mevkiine nakil işleminin yasalara aykırı yapıldığı gerekçesiyle dün Cumhurbaşkanlığı önünde eylem yaptı.
“Kamuda Reform Diyorsunuz Kişiye Özel Nakil Yapıyorsunuz” yazılı pankartın açıldığı eylemde, davul ve zurna çalındı.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan eylemde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu eleştirerek, Kamu Hizmeti Komisyonu’nu yönetmekle suçladı.
Kaptan, “Silihtar Paşası’na bu ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatmak istedik. Anayasa’ya en fazla kendisinin bağlı kalması gerektiğini hatırlatmak istedik. ‘Ülkede kaliteli hizmet için çalışacağız’ diyerek aday oluyor. Ama Kamu Hizmeti Komisyonu’nu buradan yönetmeye çalışıyor. Gazimağusa Kaymakamlığı Bucak Sorumluluğu mevkisine Meclis’te çalışan biri, direk olarak Silihtar Paşası’nın talimatıyla atanmıştır” iddiasında bulundu.

Araç Kayıt Dairesi’ndeki grev sona erdi
Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) arasında yeni kurulacak Trafik Hizmetleri Dairesi’ne ilişkin protokol imzalandı.
Protokolün imzalanmasıyla KTAMS’ın bir süredir devam sürdürdüğü Motorlu Araçlar Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’ndeki eylem ve grev de sona erdi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda dün imzalanan protokole Maliye Bakanı Zeren Mungan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan imza koydu.

Protokolde neler var?
Protokol, “yeni kurulacak Trafik Hizmetleri Dairesi binası ile ilgili projenin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından haziran ayı sonuna kadar hazırlanmasını ve ihale aşamasına getirilmesini; Trafik Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından haziran sonuna kadar Bakanlar Kurulu’na ve Meclis’e sunulmasını ve Gelir ve Vergi Dairesi kadrosunda yer alıp halen motorlu araçlar kayıt ve ruhsatlandırma hizmetlerinde görev yapan kadrolu personelin 30 Haziran 2015’e kadar görev yeriyle ilgili tercih hakkı kullanabilmesini” kapsıyor.
Protokol motorlu araçlar ve ruhsatlandırma hizmetlerinin kesintiye uğramaması için, Gelir ve Vergi Dairesi’nde görev yapmayı seçen personelin 31 Aralık 2015’e kadar Motorlu Araçlar ve Ruhsatlandırma şubesinde görev yapmaya devam etmesini de öngörüyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473