banner564

Pavlopulos Kıbrıs’tan mesaj verdi

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Kıbrıs ve Ege'deki kıta sahanlığı konularında ilerleme kaydedilmesi durumunda Türkiye'yi ziyaret edebileceğini söyledi

Pavlopulos Kıbrıs’tan mesaj verdi
banner598
Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in davetlisi olarak Güney Kıbrıs'a yaptı.
Larnaka Havaalanı'nda Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis tarafından karşılanan Pavlopulos, ardından Anastasiadis ile bir araya geldi.
Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından basına açıklamalarda bulunan Pavlopulos, "Kıbrıs ile Yunanistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları sarsılmaz ve yıkılmaz. Bu bağlar böyle kalacak, bağları ekonomik kriz de etkilemeyecek" diye konuştu.
Atina'nın Kıbrıs meselesinin çözümü için BM kararları çerçevesinde yapılan müzakereleri desteklediğini ifade eden Pavlopulos, özlü bir çözümün BM kararları, uluslararası hukuk ve Avrupa müktesebatına tam saygı temelinde olması gerektiğini söyledi.
Pavlopulos, Kıbrıs ve Ege'deki kıta sahanlığı konularında ilerleme kaydedilmesi durumunda Ankara'yı ziyaret edebileceğini söyledi.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) ziyaret eden Pavlopulos, Yunan devlet televizyonu NERİT'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelttiği Ankara davetiyle ilgili bir soru üzerine, Türkiye ziyaretinin, Kıbrıs ve Ege konularında ilerleme kaydedilmesi durumunda anlam kazanacağını belirtti.

“Erdoğan’la konuştum”
Bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştuğunu belirten Pavlopulos, “Sayın Erdoğan'a samimi bir şekilde kendisine Ankara'ya bir ziyaretin sadece bu iki temel konuda ilerlemeye yönelik belirli sonuçların sinyalinin alınması halinde anlamlı olabileceğini söyledim. Eğer bu yönde adımlar atılmazsa ve iki tarafın sıkı işbirliği neticesinde ilerlemeye yönelik somut adımlar atılmazsa (bu ziyaretin) ne anlamı olabilir" diye konuştu.
Pavlopulos, Atina hükümetinin Kıbrıs ve Ege konularını birbiriyle bağlantılı olarak değerlendirdiğini ifade ederek, her iki konuya da uluslararası ve Avrupa hukuku kapsamında çözüm bulunmasından yana olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Atina’nın Ankara ile iyi ilişkiler arzu ettiğini ancak dışarıdan empoze edilen hiçbir şeyi kabul etmeyeceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473