banner564

“Bir değişimin arifesindeyiz”

Mustafa Akıncı, Alayköy’de düzenlenen bölge toplantısında yurttaşlara hitap etti, vizyonunu anlattı

“Bir değişimin arifesindeyiz”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, önceki gün akşam Alayköy’de düzenlenen bölge toplantısında yurttaşlara hitap etti.
“Bir değişimin arifesindeyiz” diye konuşan Akıncı, halkın büyük bir çoğunluğundan da bu mesajı aldığının altını çizdi. Seçimin sonucunu halkın gözlerinden okuduğunu kaydeden Akıncı, “Eğer halk şimdiki durumdan memnun olsaydı, bu mesajı vermezdi. Ancak çok ciddi bir değişim arzusu var ve bu değişimi yapmakta kararlı. Sorularına aradığı cevabı bulmuş görünüyor. Değişimi yaparken yerine kimi koyacağına da karar verdi. Bu kararlılığını 19 Nisan’da sandığa yansıtacak” dedi.
Konuşmasında Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıs Türk toplumunun seçilmiş lideri olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının iradesini masaya yansıtması gereken kişi olduğunu vurgulayan Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugüne kadar böyle olmadı ama bundan sonra böyle olacak; ben bir tek kaynağa bakıyorum. O kaynak da halktır. Kıbrıs Türk halkının gerçek anlamda iradesini yansıtmalıyım.
Bunu söylerken elbette Türkiye ile işbirliğini reddetmiyorum. En başta işbirliği arayacağımız, istişare edeceğimiz ülkeler arasında Türkiye’nin büyük önemi var. Ancak Türkiye’yle olan ilişkilerin biçim değiştirmesinin zamanı geldi ve geçti. Bazıları beni kötülemek için ‘Türkiye ile kavga edecek’; Türkiye’den gelen insanları korkutmak için, ‘gemilere koyup gönderecek’ diyor. Bunlar artık bayatladı. Ben güneyle uzlaşma isteyen, toplumsal uzlaşmaya katkı sağlamanın arayışında olacak biriyim. Türkiye ile neden kavga edeyim? Ama Türkiye ile ya da başka bir ilişkide iki şey olmayacak: çatışma ve teslimiyet. Uzlaşma ise birbirimizin haklarına saygı temelinde gerçekleşecektir.”

Kalkanlı’da yürüyüşe katıldı
Öte yandan Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı seçim çalışmaları kapsamında Güzelyurt bölgesinde iki narenciye paketleme tesisini ziyaret etti; ardından 5. Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçları Yürüyüşü’ne katıldı. 
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, “Kıbrıs’ta rengimiz, dilimiz, kökenimiz, cinsiyetimiz, inançlarımız, düşüncelerimiz ne olura olsun, daha güzel bir yaşamı mümkün kılmak için geleceği birlikte şekillendireceğiz” dedi.
Akıncı ziyaret ettiği tesislerde çoğunluğu kadınlardan oluşan çalışanlara seslenerek, “Hem bugünü, hem de yarınlarımızı daha iyi yapmak için uğraş vermemiz gerekiyor. Gelecek kuşakların daha iyi bir geleceği olması için tüm çabamızı ortaya koymamız lazım” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474